ZETApress

hírportál

Sportág- és hangszerválasztás

Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára nyitja meg pénteken 10:30-kor a X. Budapesti Nagy Sportágválasztó ? A sport napjai nevű nonprofit eseményt ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Merkapt Maraton Sportközpontban.

A rendezvény célja, hogy segítse a gyermekek és felnőttek sportágválasztását, a sport népszerűsítését. A két napos eseményen több mint 90 sportágat ismerhet meg és próbálhat ki díjmentesen a várhatóan közel húszezer résztvevő. Péntek délelőtt többnyire az előre beregisztrált óvodák, iskolák jönnek el, de délutántól és szombaton egész nap már a nagyközönség veszi birtokba a területet. A rendezvényt mindkét nap reggel 9 és délután 5 óra között lehet ingyen látogatni.

A szervező Merkapt Maraton Team Sport Egyesület e jubileumi sportesemény keretein belül első alkalommal rendezi meg a sportágválasztó mintájára az I. Budapesti Nagy Hangszerválasztót, ahol száznál is több hangszert lehet majd kipróbálni és információt szerezni róluk. Ez utóbbi rendezvény háziasszonya Miklósa Erika lesz, aki az államtitkárral együtt ezt is megnyitja majd a színpadon.

A MOL Tehetségtámogató eredményhirdetése

Idén is rendezvényünk ad otthont a MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata eredményhirdetésének. A pályázat 10-18 év közötti eredményes sportoló fiataloknak nyújt támogatást eszközvásárláshoz vagy útiköltségeik támogatásához. Az anyagi támogatás nagy segítség azoknak a fiataloknak, akik a sportban már komoly sikereket tudhatnak magukénak és rendszeresen vesznek részt hazai és nemzetközi versenyeken. 2011-ben összesen 141 pályázó nyerte el a támogatást több mint 30 millió forintértékben. Az okleveleket idén Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, a pályázatokat kezelő Új Európa Alapítvány kurátora adja át.

A sajtótájékoztató vendége volt a debreceni 31. Úszó Európa-bajnokságon 6 érmet, ebből 3 aranyat szerző Cseh László is, aki elmondta, hogy már 4 évesen elkezdett úszni. Mivel a Nagy Sportágválasztó csak 2007 szeptemberében indult ? így a 11. rendezvényen, ősszel lesz öt éves ?, őt nem tudták máshová elcsábítani. Londonban 3 egyéni számban ? 200 és 400 méteres vegyes- és 200 méteres pillangóúszásban ? valamint 1-2 váltóban indul, s szeretne mindenkit legyőzni. Múlt vasárnap az Eb 7. napján a magyarok a korábbi 21 mellé újabb 5 érmet (2 arany, 2 ezüst és 1 bronz) szereztek, összesen 26 éremmel (9 arany 10 ezüst és 7 bronz) távoztak a cívisvárosból.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Estig választhatunk | ZETApress

Szóljon hozzá!