ZETApress

hírportál

46. Mecsek Rallye

Június 1-jén, pénteken kezdetét veszi az Országos Rallye Bajnokság második futama, a 46. Mecsek Rallye. Talmácsi Gáborra és navigátorára, Patkó Gergelyre 8 gyorsasági szakasz és több mint 150 versenykilométer vár a mára klasszikussá vált Pécs környéki pályákon ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

A 2012-es Mecsek Rallye különlegessége, hogy az első két szakasz éjszaka kerül megrendezésre. A 46. Mecsek Rallye résztvevői június 1-jén a Pécs Plaza parkolójában megrendezésre kerülő prológon 14:50-kor kezdik a száguldást, a folytatás pedig 21:30-kor következik az Árpádtetőn és Nyárásvölgyön kialakított éjszakai szakaszokon. Talmácsi Gábor eddig mindössze a Szilveszter Rallye alkalmával próbálhatta ki, hogy milyen is sötétben versenyezni, ám a technikás erdei útvonalak merőben új kihívást fognak jelenteni a Maricsek Racing Team újoncának.

A soron következő rallye verseny, a Mecsek Rallye, mely nagy múlttal és presztízsértékkel rendelkezik. Ismertebb terep lesz számomra, hiszen aszfaltos versenyről van szó, mely közelebb áll hozzám. A pálya egy egészen kis részét már ismerem is az orfűi rallye-sprint révén. Nagyon érdekes lesz az éjszakai autózás, bár ezen a téren még nincs kellő tapasztalatom. Patkó Gergő, a navigátorom pécsi, így számára hazai lesz a terep és bizonyára sok hasznos információval tud majd segíteni. A mai naptól csak a versenyre való felkészülésre koncentrálunk a csapattal és várjuk a pénteki rajtot ? mondta Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talmáék az árokban | ZETApress

Szóljon hozzá!