ZETApress

hírportál

Éremeső Debrecenben

A szervezésért adható legmagasabb LEN elismerést kapta Czene Attila, a szervezet debreceni kongresszusán ? tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága.

Czene Attila, az EMMI sportpolitikáért felelős államtitkára Magyarország kormányának nevében köszöntötte hazánk második legnagyobb városában, Debrecenben, a XXXI. Úszó Európa-bajnokság ideje alatt rendezett LEN (Európai Úszó Szövetség) kongresszus résztvevőit. Az eseményen a LEN elnöke Nory Kruchten, a szervezésért adható legmagasabb kitüntetést adományozta az EMMI sportügyekért felelős vezetőjének, Czene Attilának, Kósa Lajosnak, Debrecen Város polgármesterének és Gyárfás Tamásnak, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökének.

Az államtitkár a LEN kongresszuson, felszólalásában jelezte: a magyar kormánynak megtiszteltetés, hogy országunk a világ egyik legnépszerűbb sportágában ilyen rangos esemény házigazdája lehet. Emlékeztetett arra is, hogy Magyarország kormánya, Debrecen és a MÚSZ vezetése példás összefogással és rugalmassággal pályázta meg a 2012. évi Úszó Eb-t. A minisztérium biztosította a megfelelő állami forrásokat a sikeres és gördülékeny lebonyolításhoz és igyekezett minden további segítséget is megadni a helyi szervezőbizottságnak ? mondta az államtitkár, aki megköszönte a LEN vezetésének, hogy bízott Magyarországban az Eb megrendezését illetően.

Magyarország már számos alkalommal bizonyította, hogy elismerésre méltó módon, eredményesen küzd meg a kihívásokkal és képes megoldani még az olykor lehetetlennek tűnő feladatokat is ? és Antwerpen visszalépését követőn ? az olimpia évében élhetett a váratlanul érkező lehetőséggel és megszervezhette az idei kontinensviadalt ? s vendégül fogadhatta a LEN kongresszusának résztvevőit is. Czene Attila beszédében köszönetet mondott a szervezőbizottság munkatársainak is az odaadó és professzionális munkáért, amelyet az Európa-bajnokság megszervezése és lebonyolítása érdekében végeztek.

A kongresszus a szövetség legfontosabb döntéshozó rendezvénye, amelyen alkalom nyílik arra, hogy a nemzeti szövetségek képviselői hivatalosan egyeztessenek az európai szövetség aktuális ügyeiről, a sportágat érintő legfontosabb kérdésekről, a jövőről, valamint arról, hogy közösen hogyan fejlesszék tovább a sportágat, hogyan tegyék még vonzóbbá és népszerűbbé a közönség számára az úszást.

Én hiszem és remélem, hogy Önök is úgy vélik, hogy a magyar szervezők mindent megtettek a kongresszus előkészítéséért. A munka dandárja azonban most Önökre hárul. Munkájukhoz és döntéseikhez sok sikert kívánok! ? zárta köszöntőjét a sportpolitikáért felelős államtitkár. A kongresszuson résztvevő országok megszavazták a LEN alapszabályának módosítását is. A tanácskozáson kisfilmmel emlékeztek meg, a nemrégiben váratlanul elhunyt Alexander Dale Oenről, a norvég úszósport kiemelkedő alakjáról.

Nem csak a szervezők, de úszóink is megérdemlik az elismerést, mert az Eb eddigi hat napján már 21 érmet (7 arany, 8 ezüst, 6 bronz) szereztek, s egy nap még hátravan. Tegnap nem csak őket, de labdarúgóikat is ünnepelték a debreceniek. Délután a záró fordulóban a DVSC-TEVA a Szombathelyi Haladás 2:0-s legyőzésével veretlenül lett bajnok az OTP Ligában, jogot szerezve arra, hogy ősszel a Bajnokok Ligájában indulhasson.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sportág- és hangszerválasztás | ZETApress

Szóljon hozzá!