ZETApress

hírportál

Parti megy Londonba

Megvan a férfi kvóta hegyikerékpárban: Parti utazhat Londonba ? tudatta a Vasvári-sajtó. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) ma hivatalosan közzétette a londoni olimpiára hegyi-kerékpározásban kvalifikációt szerző nemzeteket. A kvalifikációs lista idekattintva megtekinthető.

A felsorolás alapján Magyarország a férfiak mezőnyében indíthat versenyzőt. Az már korábban kiderült, kvóta esetén Parti András (EuroOne-Waberer’s Cube Pro MTB Team) utazik Londonba. A sorrendet a kétkvalifikációs időszakban megszerzett össz-pontok alapján számolták.

A férfiaknál az első 24, nőknél 18 ország zárt kvalifikációt érő helyen; a magyar férfiak 20. (2011-ben 20. és 2012-ben 22. hely), a nők 19. (2011-ben 14. és 2012-ben 19. hely) helyen zártak, így utóbbiak éppen lecsúsztak az ötkarikás játékokról. Férfiaknál Svájc, Franciaország, Csehország, nőknél Kanada, Svájc, Franciaország lett a tabella éllovas nemzete. A lista szerint férfiak esetében 50, a hölgyeknél 30 kerekes alkotja majd az olimpiai mezőnyt.

A magyar szövetség korábban három olimpiai válogatóversenyt írt ki, ezekben a férfiak közt Parti András szerepelt a legjobban, így az korábban eldőlt, hogy kvóta esetén ő utazhat az ötkarikás játékokra. ? Nagyon boldog vagyok. Már vártuk a végleges kiírást, mely hivatalosan igazolja, hogy megvan a kvóta, mehetek Londonba. Most rövid ideig pihenek, majd itthon versenyzek, közben edzőmmel, Szöllőssy Istvánnal és csapatommal kialakítjuk az olimpiáig szóló programot, melyben edzőtábor és verseny is fog szerepelni ? nyilatkozta a hír hallatán Parti András, aki már a pekingi olimpián is képviselte Magyarországot.

Szóljon hozzá!