ZETApress

hírportál

Speciális érmeseink

Elismerést kaptak az érmesek a Speciális Olimpia Nyári Világjátékain tavaly elért eredményeikért. Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára köszöntötte a Speciális Olimpia Nyári Világjátékain tavaly érmet szerző magyar csapatot a Magyar Sport Házában.

A versenyzők kitartásukért, küzdeni tudásukért, győzni akarásukért, nagyszerű teljesítményükért ma elismerésben részesültek a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség (MSOSZ) által szervezett ünnepélyes ceremónián. Athénban 185 ország versenyzője 22 sportágban mérte össze tudását. A 76 fős magyar csapat összesen 51 aranyérmet, 32 ezüstérmet és 25 bronzérmet hozott haza, tizenhárom (asztalitenisz, atlétika, bocsa, bowling, erőemelés, görkorcsolya, judo, kerékpár, kosárlabda, labdarúgás, úszás, tollaslabda, torna) sportágban.

A Speciális Olimpia Nyári Világjátékain szereplő versenyzők kitartásukért, küzdeni tudásukért, győzni akarásukért, nagyszerű teljesítményükért ma elismerés illeti, de köszönetet kell mondanunk a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség valamennyi munkatársának és vezetőjének is, hiszen e szövetség 1989 óta fogja össze és szervezi a speciális sportolók versenyeit és edzéseit, biztosít lehetőséget számukra, hogy részt vehessenek a különféle versenyeken ? mondta el köszöntőjében az államtitkár.

Az 1996-ban, Atlantában olimpiai aranyérmes Czene Attila beszédében kitért arra is, hogy természetesen nem szabad megfeledkeznünk azoknak a szakembereknek áldozatos tevékenységéről sem, akik önkéntesen, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül segítik sportolóink munkáját! A tavalyi világjátékokon elért szép eredmény az ő munkájuk, az ő elkötelezettségük keze nyomát is magán viseli.

A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Lengyel Lajos, az MSOSZ elnöke is, majd átadta a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség elismerő oklevelét az MSOSZ egykori társelnökeinek, Varga Ferencnek és Rábai Istvánnak, valamint Kunczéné Fellegi Katalinnak, az MSOSZ elnökségi tagjának. Az ünnepség hangulatáról a két közismert énekes: Gáspár László és Auth Csilla gondoskodott.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megint ütnek a Tabánban | ZETApress

Szóljon hozzá!