ZETApress

hírportál

Hungaricum a Margitszigeten

Kiváló borok kiváló sportolóknak. A Tokaj Kereskedőház Zrt. a 31. Úszó Európa-bajnokság hivatalos szponzora. A borászat vezérigazgatója és a Magyar Úszószövetség elnöke ma délután a margitszigeti Grand Hotelben közös sajtótájékoztatón írták alá együttműködési megállapodásukat.

A vízi sportok és ezek között is az úszás, tradicionálisan magyar sportág. Hasonló hungaricum a tokaji bor is, hiszen évszázados története során neve összeforrt a magyarsággal. Az elmúlt évtizedekben nyújtott folyamatosan kimagasló teljesítményük alapján bátran állíthatjuk, hogy sportolóink a világ élmezőnyébe tartoznak, hiszen számos versenyen elért eredményeik őket igazolják.

Talán szerénytelenség nélkül vonhatunk így párhuzamot a klasszikus magyar borok és élsportolóink között, hiszen a tokaji borvidék nedűi is számtalan alkalommal kiváló elismerést kaptak a legrangosabb nemzetközi megmérettetéseken is. A Tokaj Kereskedőház Zrt. a tradíció ápolása mellett folyamatosan keresi a fejlődés lehetőségét, legyen szó a technológiai és minőségi megújulásról vagy az egyre hangsúlyosabb társadalmi szerepvállalásról.

Ennek a törekvésnek köszönhetően a tradíció és a kimagasló sikerek mellett most már kézzel fogható kapcsolat is van a társaság és a hazai élsport között, hiszen ma délután ünnepélyes körülmények között írta alá Dr. Kiss István, a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke a 31. Úszó Eb támogatási szerződését.

A szerződés aláírásán túl szintén a rendezvényen került bemutatásra az a hungaricum tokaji díszdobozos bor, amelyet az Európa-bajnokság magyar érmeseinek fognak átadni a versenyen. A másik főszponzor a Fleurop Magyarország Kft. lesz. Több mint kétszáz virágcsokrot készítenek majd a május 21-től 27-ig tartó 31. Úszó Eb dobogósainak, melyet az érmekkel együtt adnak át Debrecenben.

A Tokaj Kereskedőház

Tokaj-Hegyalja, mint történelmi borvidék, nem csak Magyarországon, de a világon is egyedülálló hagyományaival és sokszínűségével tűnik ki. Ez igaz a terroir-ra, a klímára és a borok egyedi stílusára is, arról az évszázados emberi tudásról nem is beszélve, amely generációról generációra öröklődik a borvidéken, s felbecsülhetetlen részét képezi az emberi kultúrának. E fantasztikus adottságokat kihasználva, a Tokaj Kereskedőház a borvidéket méltóképpen képviseli, olyan borokat készít, amelyek magukon hordozzák a termőhely adottságait, a hagyományokat, de mindezt úgy, hogy a technológia fejlődésével lépést tartva, kielégíti az aktuális igényeket, trendeket is.

Szóljon hozzá!