ZETApress

hírportál

Kanadai sikereink

Montréalban is tarolt a Halker-Király Team. A kéthetes kanadai turné második versenyén is meggyőző teljesítményt hozott a Mórádi Zsolt, Gömbös László és Veres Richárd alkotta Halker-Király Team különítmény, Király István mester vezetése alatt ? tudtuk meg Róth Dánieltől.

Az aranyeső most sem maradt el, hiszen Veres Richárd (-75 kg) javítva quebeci teljesítményén, meggyőző és látványos küzdelemben fényes aranyérmet szerzett. Hasonlóképpen tette ezt Mórádi Zsolt (+85 kg) is, aki legutóbb a kétes hazai bíráskodásnak köszönhetően alulmaradt a kanadai Samuel Gagnon ellen, azonban most már esélyt sem hagyott, hogy a bírók döntsék el mérkőzést: az első menet alatt gyors technikai K. O-t (10 pont különbség) osztott ki, amelyet egy szikrázó 2 pontos fejrúgással fejezett be, így kialakítva 12:1-es végeredményt. Szoros mérkőzésben maradt alul a döntőben Gömbös László a -85 kg-os súlycsoportban, ezzel ezüstérmet szerezve a quebeci egyéni aranyérem mellé.

Így a súlycsoportgyőztesek, Veres Richárd és Mórádi Zsolt, kvalifikáltatták magukat a Grand Champion versenybe (abszolút győztes), ahol a menetelés végén ? ami közben Veres Richárd is legyőzte a kanadaiak sztárját, Samuel Gagnon-t ? a két csepeli harcos egymással vívta a montréali KJS Open Grand Championjának döntőjét. A baráti mérkőzés már csak formalitás volt, így a versenyzők inkább a közönségnek játszottak és bemutattak pár látványos ugró és pörgő rúgást ezzel hangos ovációt kiváltva a nézőkből. A végeredmény tehát 2 arany- és 1 ezüstérem az egyéni küzdelmekben, a Grand Champion versenyben pedig Mórádi Zsolt arany- és Veres Richárd ezüstérem.

A Quebec City-ben megrendezésre került nagyszabású kick-box gála után ezen a hétvégén a montréali KJS Open elnevezésű kanadai kupára kaptak meghívást a csepeli harcosok, ahol a mieink mellett közel 1500 versenyző lépett tatamira. A Halker-Kiraly Team kanadai sikerei a hazai klubvezetőket és versenyszervezőket is lenyűgözte, így számos szemináriumi és gálameghívást kapott a csapat, azonban az idő szűkössége miatt csak egynek tudott eleget tenni a csapat.

Vasárnap Ottawában került megrendezésre a YKO, az egyik vezető kanadai iskola meghívására az Európa-szerte már nagy sikert aratott Pointfighting Masters szeminárium, amely Király mester egyedi edzésmódszertanára épülve mutatja be a magyar pointfighting kick-box gondolkodásmódját és technikáit. A siker természetesen nem maradt el, a hatalmas ország minden pontjáról érkeztek harcosok és mesterek, hogy megismerkedjenek a Halker-Király Team titkával.

Az elsöprő turnénak biztosan lesz folytatása, hiszen a Halker-Király Team jócskán felpezsdítette a pointfighting kick-box életet Kanadában. Eredmények: Veres Richárd (-75 kg): aranyérem, Gömbös László: (-85 kg): ezüstérem, Mórádi Zsolt (+85 kg): aranyérem, Mórádi Zsolt (Grand Champion): aranyérem, Veres Richárd (Grand Champion): aranyérem.

Szóljon hozzá!