ZETApress

hírportál

Ökölcsaták az Arénában

Az előző évekhez hasonlóan idén is rangos K-1 versenynek ad otthont május 12-én este a Budapest ? tudtuk meg a délelőtti K-1 sajtótájékoztatón a Hold utcai Hotel Presidentben, ahol többek között Növényi Norbert, Kovács Kokó István és Bedák Pál is megjelent.

Olyan sport- és társadalmi esemény lesz, amellyel a magyar főváros még fényesebb betűkkel írhatja be nevét a K-1 történelemkönyvébe. Az impozáns Papp László Budapest Sportarénában rendezendő viadal az öreg kontinens egyik legnívósabb versenyének számít. A K-1 európai vezetősége örömmel nyugtázta, mennyire népszerű a szakág Magyarországon.

A versenyeket óriási média- és szurkolói érdeklődés veszi körül. A ringbe lépő versenyzők eddigi eredményei, tudása, felkészültsége garancia arra, hogy Önök kiemelkedő sportélménnyel legyenek gazdagabbak. Szombat este olyan sportembereket láthatunk, akik már jó néhány alkalommal elkápráztatták a világ arénáinak közönségét. Az, hogy Európa egyik legjelentősebb viadalának Budapest a házigazdája, jelentős lépés a magyar K-1 sport történetében.

A rendezvényt a televíziós közvetítéseknek köszönhetően fél 9-től több tízmillión követhetik majd figyelemmel szerte a nagyvilágban, több mint ötven országban, így a nézők meggyőződhetnek arról, hogy a K-1 Európában és annak egy kis, de annál fontosabb szegletében, Magyarországon is az egyik legnépszerűbb, legnézettebb küzdősport.

Igazi csemege vár a budapesti Papp László Sportarénába május 12-én kilátogató küzdősport-rajongókra: a K-1 Rules Budapest Tournament főmérkőzésén a fehérorosz Alexey Ignashov, becenevén a Vörös Skorpió a feltörekvő fiatal Ali Cenic ellen lép ringbe. A K-1 legendájának 100-ik, jubileumi mérkőzése mellett más rangos ütközetek is megrendezésre kerülnek, a WAKO profi magyar bajnoki és a WPKC profi nemzetközi bajnoki övért küzdenek majd honfitársaink.

Természetesen nem hiányoznak majd a K-1 MAX ütközetek sem, a Fight Code négy világbajnoki selejtező mérkőzésére is sor kerül a budapesti gálán. A profibox sem marad le az ?étlapról?, kesztyűt húz az amatőr világbajnoki ezüstérmes Bedák Pál, de egy másik ökölvívó világklasszis is ringbe lép, igaz már csak bíróként. A mérkőzésvezetői teendőket Kovács Kokó István látja el.

Szóljon hozzá!