ZETApress

hírportál

Akadályok Pósteleken

Közel 700 induló lesz az első Fighters? Run akadályfutó versenyen. Holnap a Békéscsaba melletti Póstelek erdőben rendezik meg a Royal Vodka Fighters? Run elnevezésű akadályverseny első magyarországi futamát ? tudtuk meg Dobor Dezső sajtófőnöktől.

A kalandsport mindkét távon igen kemény kihívások elé állítja az indulókat, s ezért különösen figyelemre méltó hogy már a bemutatkozó versenyre is eddig közel hétszázan neveztek (köztük 110 nő) és ez a szám folyamatosan emelkedik, mivel még vasárnap reggel nyolcig nyitott a nevezési lista. Az első futamot vasárnap tíz órakor lövik el, a versenyzőknek tűzön, vízen keresztül, sárban, iszapban taposva, szögesdrótok alatt, szalmabálákat és betonfalakat megmászva kell eljutniuk a célba.

Az április 4-én bemutatott versenyre egyéni 7 km-re 223 férfi és 56 női versenyző, egyéni 14 km-re 78 férfi és 6 női versenyző, csapat 7 km-re 47 csapat, azon belül 176 férfi és 48 női versenyző, míg csapat 14 km-re 8 csapat, azon belül 80 férfiversenyző nevezett. Ez utóbbiban nők nem neveztek.

A Hátamon a párom családi játékos akadályfutó versenyre 10 pár nevezett. Különösen Észak-Európában népszerű a Hátamon a párom elnevezésű viadal. Ez ? főként a közönség számára ? egy rendkívül szórakoztató verseny párok és családok indulásával. Egy férfi és egy nő alkot egy párt. A legtöbb esetben a férfi cipeli a hátán a nőt, de lehet fordítva is és így kell teljesíteniük a 253,5 méteres versenypályát, rajta két száraz és egy vizes akadállyal, mely körülbelül egy méter mély.

Az indulók között szerepel Kovács Antal olimpiai és világbajnok cselgáncsversenyző, az Ironman triatlon távot ötvenegyszer is teljesített Kropkó Péter és a kétszeres olimpiai bronzérmes Zala György. Varga Viktor énekes, a Csillag születik című tehetségkutató műsor versenyzője is nagyon készül a Royal Vodka Fighters? Run-ra: ? Megismerve a pályát, az akadályokat, többek közt a gumi Mount Everestet, a kalóz csapdát, a harcos piramist, a sötét labirintust és a betonfalat, rá kellett jönnöm, hogy még többet kell edzenem. De kell ez az indulás az önbecsülésemhez, erőt ad majd nekem és emiatt semmi pénzért ki nem hagynám! ? mondta a 2008-as csillag.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hátukon a párjuk | ZETApress

Szóljon hozzá!