ZETApress

hírportál

Gáborék a Rábaringen

Talma navigátora idén Patkó Gergely lesz. A hétvégi tatabányai Rallye Túraversenyen a Talmácsi Gábor ? Patkó Gergely páros is rajthoz állt. A részvétel célja továbbra is a versenykörülmények közötti tapasztalatszerzés volt, illetve a versenyautó kipróbálása éles helyzetben az ORB indulása előtt.

Az egri verseny elmaradása miatt nagyon sok licences versenyző nevezett erre a futamra, és a további kategóriákban is magas volt az indulók létszáma. Összesen 90 páros állt rajthoz, akiknek köszönhetően garantált volt az izgalmas és látványos száguldás mindhárom gyorsaságin. Talmáék két hete Kisvaszaron készültek fel.

A Maricsek Racing Team párosa felkészülten várta az első szakaszt, melyen az abszolút ötödik időt autózták elsőre. Majd a nap hátralévő részében kanyarról kanyarra kielemezték a belső kamerás felvételeket és a látottaknak megfelelően pontosítottak az itineren, hogy a rábaringi második gyorsaságin még gyorsabbak legyenek.

Kedvező időjárási viszonyokkal indult a vasárnap. Az előre jelzett eső felhők elkerülték a pályát, így nem volt szükség a versenyautó beállításainak módosítására. Talmácsiék remekül kezdtek a második gyorson. Az első körben láthatóan gyorsabban és pontosabban hajtottak a cél felé. A szakasz második szekciójának az elején azonban az autó jobb hátuljával eltaláltak egy betonpadkát, mely következtében nemcsak defektet kaptak, hanem megsérült a féltengely, a differenciálmű és nem volt megfelelő a hajtás, emiatt pedig csak arra maradt lehetőség, hogy jelentős időveszteséggel becsorogjanak a célba.

Féltengelyt, differenciálművet, lengőkart és hátsó bölcsőt kellett cserélni, melyre 30 perc állt a rendelkezésre. A szervizcsapat jelesre vizsgázott. A szerelők villámgyorsan dolgoztak és nekik köszönhetően időben elkészültek a szervizzel és Gáborék tudták folytatni a versenyt. Párosunknak a hátralévő öt gyorsaságin folyamatosan sikerült gyorsulniuk és rendre az élmezőnyben végeztek, viszont a 2. gyorson összeszedett közel 3 perces hátrány miatt végül az abszolút eredménylistán a 10. helyen zártak. Három hét múlva kezdődik az OB a bükfürdői futammal. Annak érdekében, hogy Talmácsi több tapasztalatot szerezzen és felkészültebben várja élete első murvás versenyét, május 11-én, pénteken murvás tesztre készül csapatával ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

A mai naptól hivatalosan Patkó Gergely lett a navigátorom, aki óriási a rutinnal rendelkezik és a navigáláson túl az autó beállításához is jó érzéke van. A hétvégi versennyel a második közös futamon vagyunk túl. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk Tatabányán és összességében nagyon jó két napot zártunk. Kellettek a hibák is, hiszen sokat tanultunk belőlük és ez is része a rallye-nak. A 2012-es év a folyamatos fejlődésről szól, és úgy érzem, ahogy telnek a napok és a megtett kilométerek egyre közelebb kerülök ehhez a sporthoz ? mondta Talmácsi Gábor.

Nagyon megtisztelő és egyben szép feladat, amire felkértek és amit elvállaltam. Két teszt és két verseny van mögöttünk, amiből számomra egyértelművé vált, hogy Gábor nagyon jó alapokkal rendelkezik a rallye-sporthoz, így minden eddiginél nagyobb lelkesedéssel állok a bajnokság elé. Nagyon örülök, hogy Gáborral mind az autóban, mind a versenyeken kívül sikerült megtalálnunk a közös hangnemet, nagyon jó vele együtt dolgozni és a Maricsek Racing Team által biztosított háttér úgyszintén magabiztosságot ad nekünk a versenyzéshez. Az út, melyen elindultunk, úgy érzem jó. Ahogyan azt a hétvégi tatabányai versenyen is tettük, lépésről-lépésre szeretnénk haladni, hiszen tanuló év számunkra az idei, viszont egy-egy szép részsiker szerintem már így is van a tarsolyunkban ? nyilatkozta Patkó Gergely.

Szóljon hozzá!