ZETApress

hírportál

Hármashatár-hegyi majális

Műrepülő bemutató az égben, futás, bringázás és túrázás a földön. Harmadszorra is Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál a Hármashatár-hegyen. A Samsung Electronics Magyar Zrt. május elsején, kedden immár harmadik alkalommal rendezi meg a Samsung Olimpiai Zöld Fesztivált a Hármashatár-hegyen ? tudtuk meg a Hotel Helia Mercure-termében.

Híres olimpikonok, sportolók, közéleti személyiségek, valamint az SOS Gyermekfalvak lakói vesznek részt a futáson. Az előző két évben mintegy ötezer résztvevővel lezajlott sportesemény számtalan versenyzési lehetőséggel, sportbemutatóval, valamint Besenyei Péter látványos légi-show-jával várja a sportolni vágyó családokat, baráti társaságokat.

A Samsung Electronics Magyar Zrt. fennállása óta a hazai sport elkötelezett támogatója, 1997 óta a Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú támogatója. A cég társadalmi szerepvállalásának ékes bizonyítéka az 1995 és 2004 között tíz alkalommal megrendezett Samsung Olimpiai Futófesztivál, amely Budapesten és valamennyi megyeszékhelyen sok százezer lelkes sportbarát számára nyújtott lehetőséget a mozgásra, a szabadban történő kikapcsolódásra. A futófesztivál a mai napig a legnagyobb tömegsport eseménynek számít az országban, tíz év alatt összesen egymillió futó állt rajthoz.

2010 óta a Samsung Budapest zöld tüdejébe, a Hármashatár-hegyre hív mindenkit: a futófesztivál Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál néven újraéledt, más sportágakkal kiegészülve, amelyek a család apraja és nagyja számára egyaránt tökéletes programot kínálnak. A 2012-es harmadik Samsung Olimpiai Zöld Fesztiválon a futók között várhatóan ott lesz Vadon Jani, a Class FM műsorvezetője, aki Samsung jóvoltából július 13-án, Angliában viheti az Olimpiai Lángot. A rendezvényen együtt futhatnak a résztvevők a többi olimpiai fáklyavivővel is, akik hazánkat képviselik majd a Játékokat megelőzően.

A családi sporteseményre közel 120 gyermek is ellátogat a magyarországi SOS Gyermekfalvakból ? Battonyáról, Kecskemétről és Kőszegről. Az esemény egyik színfoltja az a hegyi grund focibajnokság, amelynek keretében az SOS gyermekek egymással, a Samsung dolgozóival és olimpikonokból álló csapattal mérik össze tudásukat a Samsung Sport Kupáért. Besenyei Péter tízszeres műrepülő magyar nemzeti bajnok 13 órakor tart látványos légi bemutatót erre a napra és helyszínre tervezett különleges koreográfiával.

Szóljon hozzá!