ZETApress

hírportál

Fitten Zuglóban

Iskolai Fitt Napok az ötkarikás játékok jegyében. Szekeres Pál, a NEFMI sportért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg a ma kezdődő, három napos Fitt Napokat, amelyet a Városligeti Magyar-angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szervezett diákjainak, azok szüleinek és családtagjaiknak.

A hagyományteremtő céllal rendezett eseményen az iskolán kívül öt helyszínen kínálnak sportprogramokat, olimpiai és paralimpiai élménybeszámolókat, orvosi tanácsadással egybekötött szűrővizsgálatokat és egészséges életmódról szóló előadásokat, számtalan további érdekes program kíséretében. ? Azon ritka általános iskolák közé tartozunk, ahol első osztálytól kezdve testnevelés szakos tanárok oktatják a testnevelést ? mondta az olimpiai eszme jegyében szervezett Fitt Napok megnyitóján a 4,6-os iskolaátlaggal büszkélkedő oktatási intézmény vezetője, Vizi Andrea. Az igazgató beszédében kitért arra is: ? A sport nemcsak a fizikai erőnlétünket tartja formában, hanem mentális és pszichikai erőnlétre is edz; megtanít küzdeni, kitartásra, tettrekészségre nevel, a fair play, a nemes küzdelem szabályainak mindenkori betartására buzdít.

Az ünnepségen elhangzott Czene Attila, a NEFMI sportpolitikáért felelős államtitkárának köszöntője, amelyben az államtitkár jelezte: ? Az iskola diákjai ? mely kimagasló tanulmányi eredményekkel és példaértékű sporteredményekkel is büszkélkedhet ? tanulmányaik alatt magukba szívják az egy életen át tartó tanulás eszméjét, megtapasztalják az egészséges életmód és a sport jelentőségét?

A számos neves sportolót is felvonultató Fitt Napokat az egészséges életvitel, a mozgás (pl.: kosárlabda, kézilabda, labdarúgás, úszás, vívás, íjászat, judo, torna, sakk, tenisz, taekwondo, darts, speedfitness, zumba, asztalitenisz, pókfoci, szivacslabda, floorball, csónakfutás stb.) és a londoni ötkarikás játékok jegyében szervezik.

A Fitt Napok megnyitó ünnepségén jelen volt Ferdinándy István, Zugló oktatásért felelős alpolgármestere, Mélykúti Melinda, az önkormányzat Humán Közszolgálati Bizottságának elnöke és Várnai László képviselő, valamint az öttusázók közül Martinek János, a Zuglói Sportközpont igazgatója, a szöuli olimpián egyéniben és csapatban is aranyérmet szerző, négyszeres világbajnok (aki a római Európa-bajnokságon is aranyérmet szerzett), és Fábián László, aki Szöulban olimpiai bajnok lett, s emellett hatszoros világbajnoki és ötszörös Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet.

A megnyitót követően a hatszoros világ-, kétszeres Európa-bajnok, Világjátékok-győztes Katus Tamás által vezetett aerobikkal indultak a sportprogramok. A londoni paralimpiára készülő, olimpiai bronzérmes, többszörös paralimpiai bajnok vívó Szekeres Pál, az MTK pályán a gyermekeknek tartott vívóbemutatóval és vívóedzéssel folytatta a napot.

Szóljon hozzá!