ZETApress

hírportál

Talma Kisvaszaron készült

Talmácsi Gábor és csapata, a Maricsek Racing Team tegnap Kisvaszar és környékén járt. Egy egész napos teszten vannak túl, mely alkalmával Gábor már az éles versenyautójával ismerkedett ? tudatta a Talmácsi Gábor Média. Képeink Sándor Tamás felvételei.

Minden ideális volt a tréninghez: kiváló volt az idő, felkészült mérnökök és szerelők voltak a segítségre. A csapat nagyon precízen és célirányosan választotta meg a teszt útvonalát is, mely kicsiben ugyan, de tartalmazott minden olyan nehézségű kanyarkombinációt, melyekkel Talmácsi majd a bajnokságban is találkozik. A két kilométeres szakaszon oda-vissza folyt a száguldás.

Többféle gumit és beállítást is kipróbáltak, mely lényege az volt, hogy Gábor minél többet tapasztaljon és érezze az autó viselkedését. A teszt második felében már igazi versenyhangulat alakult ki és a nap végére 114 tesztkilométert könyvelhettek el. Talma legközelebb a tatabányai rallye-túraversenyen ül a volán mögé, melyre ezen a tréningen maximálisan felkészítették a versenyautót.

Tökéletes teszt volt. Életem eddigi legjobb rallye-autója ez a Mitsubishi Lancer Evo IX-es. Nagyon jól működtek már az alapbeállítások is, de képesek voltunk még rajta finomítani, aminek köszönhetően kiválóan viselkedett az autó. Úgy érzem, hogy ezzel a teszttel még közelebb kerültem a rallye-záshoz. Nagyon sokat csiszolódtam és rengeteg új tapasztalatra tettem szert. Az autó nagyon jól mozog, érzem a határokat. Egy igazi profi stáb volt a segítségemre, akikkel nagyon jó volt együtt dolgozni. Ezzel a lendülettel fogok indulni az április 21-22-i tatabányai futamon, melyet már nagyon várok! ? mondta el Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gáborék a Rábaringen | ZETApress

Szóljon hozzá!