ZETApress

hírportál

Futóverseny vodkával

A Royal Vodka Fighters? Run elnevezésű rendezvényre április utolsó hétvégéjén kerül sor ? tudtuk meg délelőtt a Ramada Plaza Hotelben megtartott sajtótájékoztatón. Mottójuk: A kimagasló teljesítmény a kimagasló elkötelezettségből származik! Fotóink Nagy Maryanna felvételei.

A Békéscsabához közeli pósteleki parkerdőben rendezendő április 28-i Hátamon a párom és április 29-i Royal Vodka Fighters? Run igazán embert próbáló versenyek, melyek erőteljesen kibillentik majd az indulókat a mindennapi, megszokott komfortjukból és így, eddig soha át nem élt élményekhez juttatják őket.

Előbb az esemény névadó szponzora nevében Lendvai Péter a BOLS Hungary kft. képviselője, majd valamint egy másik támogató, Hajnal Péter, a BDO ügyvezetője üdvözölte a részvevőket, az újságírók feltűnően nagy számban megjelent seregét. A támogatók elmondták, hogy erősen szimpatizálnak a verseny céljával, miszerint a harcos élesben tesztelje a rugalmasságát, erejét, kitartását, döntéshozó képességét, váratlan és erőt próbáló helyzetekben.

A rendezvény egyik versenyigazgatója Furkó Kálmán nyugállományú ezredes, hét danos karate mester köszöntőjében kiemelte, hogy örül annak, hogy a fiatalok extrém helyzetekben is szeretnék megismerni önmaguk testi és lelki erejének a határait. ? Az akadályok látszólag egy őrült elme találmányai, de az igazság az, hogy nincs új a nap alatt. Évtizedekkel ezelőtt rengeteg, hasonlóan kemény kihívást jelentő akadályfutáson vettem részt a katonáimmal. Ekkor tanultam meg, hogy mindig olyan erős a csapat, mint amilyen annak a legutolsó tagja.

Az esemény főszervezője Vozár Attila, a Bécs-Budapest szupermaraton korábbi háromszoros győztese előbb a különösen Észak-Európában népszerű Hátamon a párom-nevű viadalt mutatta be. Ez ? főként a közönség számára ? egy rendkívül szórakoztató verseny párok és családok indulásával. Egy férfi és egy nő alkot egy párt, azonos nemű élettársak nem indulhatnak. A legtöbb esetben a férfi cipeli a hátán a nőt, de lehet fordítva is és így kell teljesíteniük a 253,5 méteres versenypályát, rajta két száraz és egy vizes akadállyal, mely körülbelül egy méter mély. A korhatár 17 év, a nő minimális súlya 49 kg. Ha ennél kevesebb, akkor a hátizsákjába olyan súly kerül, hogy azzal elérje a 49 kg-t.

Két kiváló triatlonversenyző, a Japánban háromszoros Ironman Kropkó Péter és a Világ Kupa összetett második helyezett, kétszeres olimpikon Molnár Erika mutatták be a párcipelés szabályos fogásait. A bemutatót követően Molnár Erika azonnal fel is hívta a párját és rábeszélte az indulásra. A nevezési határidő április 14-e. Eddig 15 család nevezése érkezett be.

Vozár Attila elmondta, hogy az április 29-i Royal Vodka Fighters? Run egy újfajta kalandsport, amelynek amatőrök közötti bemutatkozására eddig még sohasem került sor Közép-Európában! ? Nem csak minden csepp erejükre, de találékonyságra és jó ösztönre is szükségük lesz az indulóknak az extrém akadálypálya teljesítéséhez! Terepfutás fűszerezve sárral, tűzzel, vízzel, kúszással, mászással, de nem kevés vidámsággal.

A Royal Vodka Fighters? Run-on férfiak és nők együtt vágnak neki a 7 vagy 14 km-es távnak és küzdik le a 14 vagy 28 akadályt. A távok csapatokban is teljesíthetők. A csapat minimum létszáma 4 fő, de több főből is állhat. Feltétel, hogy a csapat tagjainak egyszerre kell beérkezniük a célba. Nevezés április 14-ig! A 40 leggyorsabb A-kategóriára nevezőnek ajándékba egy 13 ezer 990 forintértékű Fischer FS-04B napszemüveg jár! A gyerekek sem maradnak szórakozás nélkül, rájuk egy két km-es pálya vár, könnyített akadályokkal.

Neves sportolók is jelezték indulásukat, így Braun Ákos, világ- és Európa-bajnok cselgáncsozó, Zala György kétszeres olimpiai bronzérmes kenus, valamint az olimpiai és világbajnok cselgáncsozó Kovács Antal is. Ő nagy vetélkedésre kényszerítené Kropkó Pétert, akinek ? őt felpaprikázandó ? csak ennyit üzent: Megeszem Kropkót! A kiválasztott finom falat válaszában emlékeztette Atom Antit, miszerint ha jóslata bekövetkezne, négy árva gyereket kellene felnevelnie. ? Az ország lakói közül sokan tele vannak félelemmel, depresszióval. Ebben a lelki helyzetben jól jön mindenkinek a fizikai kihívás, amelynek legyűrése segít önbizalmat gyűjteni, sikerélményhez jutni. Az igaz harcos akkor is feláll, amikor már mindenki lemondott róla. A kihívás kedvéért indulok magam is és azért, mert a feladatok arra valók, hogy végezzünk velük!

Az eseményt Update termékekkel támogató Schobert Norbert is igen lelkes a várható megpróbáltatások kapcsán. ? 10-15 km-es, extrém körülmények közt zajló futásaim után sokszor úgy megyek haza a Pilisből mint egy kommandós. Ezért is szeretem a terepfutást. Nejem, Réka kitűnő 10 km-es futó. De ilyen brutálisan kemény feladatokat teljesítve itt nem a leggyorsabbak lesznek a legelsők. Emiatt talán a páros versenyben indulunk, de mivel kicsi a súlykülönbség kettőnk között, el kell döntenünk ki cipeljen kit. Az Update termékeinkről csak annyit, hogy segít eneka vércukorszintet stabilan tartani, s erre a Póstelek poklában nagy szükség lesz.

Varga Viktor, énekes, a Csillag születik című tehetségkutató műsor versenyzője is nagyon készül a Royal Vodka Fighters? Run-ra. ? Megismerve a pályát, az akadályokat, többek közt a gumi Mount Everestet, a kalóz csapdát, a harcos piramist, a sötét labirintust és a betonfalat, rá kellett jönnöm, hogy még többet kell edzenem. De kell ez az indulás az önbecsülésemhez, erőt ad majd nekem és emiatt semmi pénzért ki nem hagynám.

Az idén 40 éves Lord együttes képviseletében a rock banda 60 éves zenésze, Gidófalvy Attila elmondta, hogy tőle ugyan ne várjanak indulást, de azt igen, hogy a Lord az egyébként is emlékezetesnek ígérkező rendezvényt egy felejthetetlen koncerttel zárja április 29-én. A résztvevők közösen meghirdették a szervezők kezdeményezésére indult futócipő gyűjtési akciót. A verseny két napja során bárki leadhatja elhasznált, megunt, kinőtt futócipőjét, de adományozhat újat is. A cipők a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány által felkarolt rászorultakhoz jut majd el. Az esemény szponzorai és sztárjai mind-mind egy-egy cipőt helyeztek el a húsvéti kosárban, remélve, hogy még rengeteg párat adnak majd le a gyűjtéshez csatlakozók!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Akadályok Pósteleken | ZETApress

Szóljon hozzá!