ZETApress

hírportál

Senki sem maradt szárazon

Rendhagyó eseményre érkeztek ma a közkedvelt sportolók Fradi Népligeti Sporttelepére. Az I. Medencés Sárkányhajó Párbajra került sor a Vajda Péter utcai uszodában, a Magyar Sport Jövőjéért Alapítvány szervezésében.

A tavasz közeledtével egy vidám nap keretében hódolhatott már reggeltől 69 csapat a sárkányhajózás élményének. Olyan közkedvelt sportolók segítették népszerűsíteni a sportágat, mint Bóta Kinga, Szabó Szilvia, Kucsera Gábor világbajnok kajakosok, Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó, Horváth Gábor és a születésnapját stílszerűen a vízi fesztivállal ünneplő Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajakos, Horváth Csaba és Pulai Imre olimpiai bajnok kenus, Székely Bulcsú olimpiai bajnok vízipólós és Mészáros Anett Európa-bajnok judós. Ők délben érkeztek, s a sztárfutamban mérkőztek meg egymással.

Egy-egy futam maximum egy percig tartott. Az ellenfelek egy hajóban eveztek, a 6 fős csapatok a sárkány két végében, egymással szembefordulva ültek, s az volt a céljuk, hogy a hajót valamerre legalább két méterre eljuttassák. Ha ez nem sikerült, a 60. másodpercbeli helyzet alapján hirdették ki a győztest.

A program 9 órakor technikai értekezlettel indult, 10-től 16 óráig az elődöntők zajlottak. A fél 5-kor kezdődő döntők után 18 órakor kerül sor az eredményhirdetésre. Volt közben kenu akrobatika, szinkronúszás, többféle hajótípus kipróbálása, kajakpóló-, rafting verseny és masters fizikai felmérő is. A következő sárkánypárbaj három hét múlva lesz a Bajai Sportuszodában. Bővebbet erről honlapjukon olvashatunk.

Szóljon hozzá!