ZETApress

hírportál

Sport TV: első a sportban

Könnyed Fieszta, még több spanyol foci hétfőtől a Sport TV-n. Újabb nagyszabású vállalkozásba kezd a Sport TV-t működtető Chello Central Europe ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Vörösmarty utcai Cervantes Intézetben.

A Sport Televízió 12 éve közvetíti a spanyol labdarúgó-bajnokság küzdelmeit, és a szerződését meghosszabbítva, újabb három esztendőn keresztül itt lesznek láthatóak többek között a Reál Madrid és a Barcelona mérkőzései. Ráadásul a La Liga március 12-től, Fieszta címen saját futball show-t kap a Sport1-en.

Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője fontos bejelentét tett: ? A Sport Televízió ? amely Magyarországon 2000 októbere óta folyamatosan közvetíti a spanyol bajnoki mérkőzéseket ? büszkén jelenti be, hogy újabb három szezonnal megtoldotta a La Ligával kötött megállapodását. A világ legerősebb labdarúgó-bajnokságának rajongói 2015-ig biztosan a Sport TV csatornáin láthatják majd a Reál, a Barca, meg a többiek bajnoki címért vívott csatáit, valamint a világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott hazai mérkőzéseit. Az örömhírt pedig azzal fokozzuk, hogy hétfő esténként Fieszta címmel látványos díszletben új műsort indítunk, amely kizárólag a spanyolok futballjával foglalkozik.

Hétfő esténként tehát lesz miért bekapcsolnia a televíziót a Barcelona, a Reál Madrid és a spanyol futball szerelmeseinek. Azokon is úrrá lesz azonban a Fieszta-hangulat, akik eddig nem rajongtak Messiért, vagy Cristiano Ronaldóért. Pedig valljuk be, a nemzetközi labdarúgást ők határozzák meg, no meg Xavi, Iniesta, Iker Casillas, Fabregas és még sorolhatnánk a La Liga ászait. A Barca és a Reál kispadján pedig a világ talán két legjobb edzője, Pep Guardiola és Jósé Mourinho ül.

A Sport TV a Fiestával azt a felfokozott hangulatot adja át a nézőknek, ami Madridban, Barcelonában vagy akár Bilbaóban uralkodik, hogy milyen szeretet övezi a kedvenceket a mindennapokban, illetve a mérkőzések előtt és után. Betekintést nyerünk a két szentélybe, a Santiago Bernabéuba és a Camp Nouba, de utazó riporterünk segítségével benézhetünk a világ futball-fővárosainak kulisszái mögé, például egy fodrászatba vagy egy cukrászdába ahol bármelyik sztárfocistával összefuthatnánk.

Fieszta: egyórás futball-show minden hétfőn este 20 órától a Sport1-en. Fieszta+: a legjobb jelenetek negyedórában szerda, csütörtök és péntek délután a Sport1-en. Ehhez Norbi, Ricsi, Ottó, Attila és Dani lesznek a Fiesta hangulatfelelősei.

Farkas Norberté a legkeményebb, de leglátványosabb feladat. Egy mikrofonnal és egy kamerával bejárja Spanyolországot. Olyan érdekes, néhol szinte elérhetetlen embereket szólaltat meg, mint például Santiago Segura (Torrente), vagy Emilio Butragueno. Faragó Richárd, a szakma egyik legelismertebb képviselője új oldaláról, egy futball-show házigazdájaként mutatkozik be.

Vincze Ottó, a 11-szeres válogatott középpályás, játékosként eljutott Barcelonába. A csapat gerincét alkotó, saját nevelésű játékosokkal személyes kapcsolata is volt. Pontosan ismeri a spanyolos temperamentumot. Hajdú Attila tízszeres válogatott kapus, védett a Reál Madrid ellen a Santiago Bemabéu Stadionban és az Üllői úton is. Tudja, mi a titka a spanyol klubok és a válogatott sikereinek.

Torres Dani a latinos életérzést képviseli. Zenéjével feldobja a műsor hangulatát. Nem árulunk el vele titkot, hogy a Fiesta főcímdalát is neki köszönhetjük. 1982-ben az ecuadori Quitóban született, de 1988-ban édesanyjával hazajött, s itt kezdte meg általános iskolai tanulmányait. Nem szakadt el Dél-Amerikától, mert gyakran meglátogatja ott élő mérnök édesapját.

Szóljon hozzá!