ZETApress

hírportál

Búcsú a kupától

Utoljára adja a nevét a hétvégén az UniCredit Bank a kardvívók kupájához. A Magyar Vívó Szövetséggel négy évre szóló szerződésük lejár, s nem akarják meghosszabbítani. A helyükbe lépő szponzor megkeresése a február 21-i tisztújító közgyűlésen megválasztásra kerülő elnök feladata lesz, de ne ugorjunk annyira előre.

A Nemzeti Sportcsarnokban és Tornacsarnokban e hétvégén rendezik meg a Gerevich-Kovács-Kárpáti Kardvívó Grand Prix-t és a Csapat Világkupát az UniCredit Kupáért. Az egyéni selejtezők péntek reggel 9-kor kezdődnek, majd szombat reggel 9-kor a 64-es táblán folytatódnak. A döntő négy vívó részvételével fél 3-kor kezdődik.

Vasárnap a csapatok reggel 8-kor lépnek pástra. Délután 1-től a III. helyért, míg fél 3-tól az I. helyért vívnak. A szisztéma tehát most is ugyanaz, mint néhány hete a párbajtőr-vívónők küzdelmében, a Sportmax 2-ben volt.

Nemcsik Zsolt, olimpiai ezüstérmes vívónk csak egyéniben indul. Nemrég esett át egy térdműtéten, ezért még pihennie kell. A csapatversenyben nem számít rá Nébald György szövetségi kapitány. Olyan fiatalokra számít inkább a csapatépítésben, akik 2012-re fognak beérni és sikeresek lehetnek a londoni olimpián. Vannak ígéretes tehetségek, így nem is itt a baj. Nagyobb gond, hogy egyelőre az sem biztos, hogy lesz-e még férfi kardvívás az olimpián.

Hétvégén hazánkba látogat a Nemzetközi Vívó Szövetség elnöke. A sikeres üzletember a decemberi közgyűlésen ígéretet tett arra, hogy a vívást igyekszik benntartani az olimpián. Találkozni fog a versenyen Schmitt Pál MOB-elnökkel is, akinek a NOB-ban is komoly szava van. Mivel a NOB vezérkarában jelenleg a vívószövetségnek nincs képviselője, így kettőjük megbeszélése hasznos lehet a továbblépés szempontjában.

A hétvégi verseny levezetésére komoly technika ? videó-zsűri és vezeték nélküli jelátvitel ? is rendelkezésre áll. Hazánkba érkezik a nemzetközi technikai igazgató is. A neves kardvívó mester holnap délelőtt 11-től tart vetítéssel egybekötött előadást a Magyar Sportok Házában az egységes bíráskodásról versenyzőknek, sportvezetőknek és versenybíróknak egyaránt.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Visszavágtak az ukránok

Szóljon hozzá!