ZETApress

hírportál

Takarékos kerekesek

Névadó támogatóval, és jelentős bővüléssel vág neki a Mountainbike Challenge a 2012-es évnek ? tudtuk meg a mai sajtóebéden. (A 10 órai meghívó sajtóreggelire szólt, de kezdés helyett még negyed 11 után is a későn jövőkre vártunk az Akácfa utcai Sufni G?art?n-ban.)

A Mountainbike Challenge 2011-ben indult útjára. Az alapító gondolat ? amely három hegyikerékpáros esemény összekapcsolódásáról szólt ? végül öt verseny sorozatba olvasztásával valósult meg. A sorozat első szezonja beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így jelentősen nőtt a résztvevő rendezvények ismertsége, ahogy ezzel egyenes arányban az egyes eseményeken rajthoz állók száma is.

A sikeres kezdeményezés felkeltette hazánk legnagyobb fiókszámmal rendelkező pénzintézeti hálózatának figyelmét is, és főtámogatói ajánlatot tett, amit a szervezők nagy örömmel fogadtak el, így 2012-ben TakarékPont Mountainbike Challenge néven kerül megrendezésre a sorozat ? számoltak be sajtótájékoztató keretében a szervezők az új partner csatlakozásáról.

Gördülékenyen tudtuk megtalálni a közös hangot és megfogalmazni az elképzeléseinket a főszervezőkkel. Tetszett a dinamikus és proaktív hozzáállásuk, a sorozatot a kezdetektől jellemző kreatív és fiatalos kommunikáció. Azt várjuk a közös munkától, hogy folytassák azt az élményközpontú programot, amit elkezdtek, mi pedig megoszthassuk azt az ügyfeleinkkel, kollégáinkkal. Az ország számos településén, városában jelen vagyunk, ezért volt különösen kedvező számunkra, hogy egy országszerte, több helyszínen megrendezésre kerülő rendezvényhez adhatjuk a nevünket és a támogatásunkat. Reméljük, hogy együtt még hatékonyabbak leszünk ? a most már közös ? céljaink megvalósításában ? foglalta össze a TakarékPont Hálózat álláspontját Keszthelyi Mónika.

A névadó szponzor megjelenése nem az egyetlen jó hír a Mountainbike Challenge háza táján, hiszen a résztvevő események száma is jelentősen bővül. A sorozathoz csatlakozó versenyek által, idén már kilenc megmérettetéssel várják a szervezők a hegyi-kerekeseket. Az újak között van a sok éves múlttal rendelkező gyenesdiási Kürtös Kupa, a tavaly debütált szentendrei City Cross és a várgesztesi Vértes Maraton is, valamint két új erőpróba is megrendezésre kerül: a Gerecse Maraton és a Bölcske Maraton jóvoltából, amelyek új területeket rajzolnak fel a montisok térképére.

A Mountainbike Challenge gerincét alkotó rendezvények szervezői közül Kult János, a vértesboglári MTB Piknikkel kapcsolatban a Bringabanda csapatának támogatását emelte ki, míg Fülöp Miklós a kőbányai földalatti verseny kapcsán jelentette be a tavalyi főszponzorral való ismételt megállapodást, így a MOFÉM idén is vállalta az Underworld Kupa támogatását. A Drótszamár Fesztivált érintő hír Erdőbénye településének töretlen lelkesedése és a Béres Szőlőbirtok és Pincészet támogatása, amely ezzel stabil alapját képezi a tokaj-hegyaljai eseménynek.

A sajtótájékoztatón hazai elit versenyzők is megszólaltak: Módos Gabriella, a Merida Maraton Team versenyzője, a Magyar Kupa futamok gyér száma okán beszélt a sorozat jelentőségéről, Búr Zsolt pedig ? aki a Bringabanda színeiben versenyez, és nem mellékesen két esemény szervezésében is jelentős szerepet vállal ?, az új régiók bekapcsolásának fontosságát emelte ki.

A mai nap további eseményei is ismertetésre kerültek, amely az Artbike képzőművészeti pályázatának anyagából válogató kiállítás megnyitásával, és egy éjszakába nyúló szezonnyitó bringás bulival folytatódik, amelyen fellép többek között Sub Bass Monster is. A kései reggelin felszolgált menüről viszont nem tudok beszámolni, mert amíg a gyermekdalban Mici mackó a hidegre való tekintettel énekelni kezdett, én inkább gyorsan eljöttem a fűtetlen romkocsmából.

A TakarékPont Mountainbike Challenge 2012 eseményei: Április 29. KÜRTÖS KUPA, Gyenesdiás. Május 06. CITY CROSS, Szentendre. Május 12. VÉRTES MARATON, Várgesztes. Június 23. MTB PIKNIK, Vértesboglár. Július 07-08. DRÓTSZAMÁR FESZTIVÁL, Erdőbénye. Július 21. GERECSE MARATON, Tarján-Tatabánya. Augusztus 11. MOFÉM UNDERWORLD KUPA, Budapest. Szeptember 08. FEHÉRKŐ-LÁPA HILLCUMB, Miskolc. Szeptember 15. BÖLCSKE MARATON, Bölcske.

Szóljon hozzá!