ZETApress

hírportál

Vivicittá sokadszor

Idén is a Telekom a Vivicittá Városvédő Futás főtámogatója. A nemrégiben megkötött megállapodás értelmében a Telekom ismét főtámogatója lett a tavasz legnagyobb szabadidős futóeseményének ? tudtuk meg Kovács Ágnestől.

Az április elsején startoló hagyományos Telekom Vivicittá Városvédő Futást már 27. alkalommal rendezi meg a Budapest Sportiroda a fővárosban. A budapesti Telekom Vivicittá futamai a korábban megszokott margitszigeti helyszínről a hagyományos távokkal rajtol. A tízezres tömegeket megmozgató rendezvény rendkívüli népszerűségét többek között annak is köszönheti, hogy több futamot indítanak, így a család minden tagja megtalálhatja a kondíciójának és felkészültségének megfelelő távot. Így a klasszikus és népszerű Vivicittá (12 km), Midicittá (6,2 km), Minicittá (3,2 km), gyaloglás (3,2 km), illetve családi futás (1km) mellett, a tavaly már nagy sikerrel debütált félmaratonon (21 km) is kipróbálhatják magukat a futás szerelmesei.

Akárcsak tavaly, az idén is csatlakoznak a rendezvénysorozathoz vidéki városok; új helyszínekként ezúttal Szolnok és Pécs ad otthont a Vivicittá programnak. Pécsett április 14-én, Szolnokon pedig április 15-én rajtol a városvédő futás, a városok legszebb utcáin áthaladó táv mindkét helyszínen 3,5 km lesz. A Telekom Vivicittá Városvédő Futás résztvevőinek száma évről évre nő, tavaly a rekord részvételi szám született, több mint 38 ezer futó vette birtokba Budapestet és a vidéki helyszíneket. Köszönhető volt ez a T-Home Nagy Futópárbaj-kampányának is, amely az Év sportolója 2011. versenyben a közönség szavazatai alapján elnyerte az Év sportkampánya-címet.

A Vivicittá futóverseny 1984-ben olasz kezdeményezésre indult: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: Vivicittá – Éljen a város! Szeresd a várost! A mozgalomhoz hamarosan olyan metropolisok is csatlakoztak, mint New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona, vagy Budapest. Hazánkban 1986-től rendezik meg a tavaszi futószezon nyitányaként a szabadidős futóversenyt, amelynek útvonala a főváros legszebb részein halad át.

A Telekom az igényes családi programok és az egészségtudatos életmód elkötelezett támogatója. A Magyar Telekom márkái már tizennegyedik alkalommal állnak névadó szponzorként a nemzetközi méreteket öltő tömegsport rendezvény magyarországi eseményei mellé. A versenyekről további információ és nevezési lehetőség a weboldalon található.

Szóljon hozzá!