ZETApress

hírportál

Megint tarolt a Fradi

Szezonnyitó hazai 1:0-ás győzelme után Szolnokon már nagyobb arányban győzött a Ferencváros. Most 3:1-es félidő után 5:2 lett a végeredmény, szász százalékos teljesítményével mégis csak a másodikak a zöld-fehérek a tabellán. 6:2-es gólarányukkal szemben az első helyen álló Nyíregyházának 7:1-e van, de nem sokáig örülhetnek a nyírségiek. A Kecskemét elleni hétvégi 2:1-es győzelmüket ellenfelük megóvta. Az óvási ok nagyobb odafigyeléssel elkerülhető lett volna.

S hogy mi volt az ok? A mérkőzés utolsó tíz percében a megengedett három helyett négy idegenlégiós volt a pályán. S hogy miért írtunk a Fradinál tarolást? Mert a több ezer fős szurkolótábor alaposan letarolta az útjába eső szolnoki utcákat. A rongálásról a vonatok, buszok, pályaudvarok személyzete is tudna mit mesélni. Volt ugyan hatalmas rendőri készültség, kísérték őket a fővárosból is, de az ünneplő (?) tömeget mégsem sikerült megfékezni.

A fradisták csapásától végre megmentett első vonalban viszonylag békésen teltek a küzdelmek. A Megyeri útról kitiltott újpestiek Csepelre látogattak. Nem a vasgyáriak kerültek fel az első vonalba, hanem a kispestiek játsszák ott hazai mérkőzéseiket a Bozsik stadion felújításáig. A két csapat 1-1 arányban osztozott meg a gólokon és a pontokon. A kiemelt biztonsági kockázat miatt a rendőrség is végig készenlétben állt a stadion közelében. A Boráros térről más-más időpontban szállította ki a HÉV a drukkereket.

A pénteki fordulónyitón a ZTE 4:1-re nyert Diósgyőrben, s megőrizte első helyét. Az MTK is 4:1-re nyert a Sopron ellen, így ő állhat harmadikként a képzeletbeli dobogón.

A Tatabánya az újonc Paks elleni 3:0-ás győzelmével a második. A másik újonc Vác otthon kapott ki 1:0-ra a Kaposvártól. A Fehérvár-Pécs és a Győr-REAC elleni összecsapás egyaránt 2:2-es döntetlennel végződött. A forduló utolsó mérkőzésén ma este az ötödik helyen álló Vasas Debrecenbe látogat. A piros-kékek győzelmük esetén még a második helyre is feljöhetnek. A pénteken kezdődő negyedik forduló ugyancsak négy naposra húzódik szét.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Megint nyert a Fradi

Szóljon hozzá!