ZETApress

hírportál

Startolt az olimpiai szezon

Ma tartotta a 2012-es szezon első hivatalos versenyét az MKKSZ. Délelőtt Újpesten hivatalosan is elrajtolt a 2012-es, vagyis az olimpiai versenyszezon. Az Aquaworld Kajak Ergométeres Kupán 5 számban mérhették össze felkészültségüket a női és férfi felnőtt és ifjúsági kajakosok az Aquaworld Hotel és Élményfürdőben.

A verseny 6 egymás mellett elhelyezett fix üléses kajak-ergométeren zajlott, előfutamos rendszerben. 1000 és 500 méteren a hat legjobb időt elérő versenyző került a döntőbe. 200 méteren az előfutamok időeredménye alapján két középfutam volt, melyekből szintén a legjobb hat idővel lehetett a fináléba kerülni. Ezt a szárazföldi versenyt a szervezők idén közelebb vitték a vízhez, így az úszómedencére került egy színpad, ott zajlott az esemény. Több válogatott versenyző is részt vett az Ergo Kupán. Rajthoz állt Paksy Tímea, Benedek Dalma, Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor, Beé István és Molnár Péter is.

Ergo: látványosság!

Minden eddiginél látványosabb keretek között rendezte meg az MKKSZ és az Aquaworld a hagyományos téli ergométeres kupát. A kajakos mérőpadon zömmel azok szerepeltek a legjobban, akik a vízen is jól szoktak teljesíteni. Az MKKSZ első idei rendezvényén igazán méltó keretek között zajlott le az Ergométeres Kupa. ? Idén először többen is mellénk álltak, a verseny méltó megrendezéséhez hozzájárult az Aquaworld Hotel és Élményfürdő, állandó kereskedelmi rádiós partnerünk a Rádió1 pedig reklámkampánnyal vezette fel a rendezvényt ? mondta Vaskuti Máté, az esemény főszervezője, az MKKSZ szakmai referense.

A férfiak 200 méteres versenyszámában érvényesült a papírforma, mégis meglepetés született. A legjobb magyar sprinter, Molnár Péter csak a B-döntőbe tudta magát kvalifikálni, a kupát a tavalyi ergométeres bajnok, a győri Szomolányi Máté nyerte meg. ? Számítottam rá, hogy idén is nyerni fogok, úgy érzem, hogy 2012-ben a vízen is jól fogok teljesíteni. Nekünk most pont pihenőhetünk volt, de azért természetesen edzésben vagyok, ezen a távon fogok rajthoz állni az olimpiai válogatón egyesben és párosban is ? nyilatkozta a 20 éves versenyző. A férfi kajakosok 1000 méteres versenyét Gere Bálint, az Építők 23 éves versenyzője nyerte meg.

Női kajak 500 méteren simán nyert Benedek Dalma. A 7-szeres világbajnoknő ezzel a teljesítménnyel jelezte, hogy idén is számolni kell vele K?1 500 méteren, a vízen. ? Azért messzemenő következtetések ebből a produkcióból nem érdemes levonni, de az biztos, hogy komolyan vettem a döntőt és örülök, hogy sikerült nyerni. Az előfutam jól sikerült, utána már számítottam rá, hogy tudok győzni, pedig az edzőm, Fábiánné Rozsnyói Katalin tegnap nagyon meghajtott, szóval jó fáradtan vágtam neki a mai napnak. Készülök az 500 egyesre, aztán a májusi válogató után meglátjuk, hogy még milyen számban lehet esélyem az olimpiai részvételre ? mondta Benedek Dalma az eredményhirdetés után.

Az idei rendezvény igazi színfoltja a látványos ergométeres küzdelem ellenére a medencés sárkányhajó verseny lett. Egy 20 fős sárkányhajóban két hatfős csapat foglalt helyet egymással szemben. Minden futamból az a csapat jutott tovább, amelyik el tudta tolni az ellenfelét. A döntőben a Römi KKSK csapata győzött az Óvári Sárkányok ellen, harmadik lett a Százhalombatta, negyedik pedig a Graboplast-Győr. A Römisek győzelme nem meglepetés azok után, hogy a tavalyi versenyszezonban mindenhol nyertek, ahol rajthoz álltak.

Szóljon hozzá!