ZETApress

hírportál

Az első 100 év

A könyveknek megvan a maguk sorsa. Ez a könyv, amely a csepeli sport 100 évének állít emléket, nem törekedhet a teljességre ? olvasható Az első 100 év című könyv hátsó borítóján, mely a Csepel Sport Club 1912-2012 közötti évszázadát mutatja be.

Egyrészt az idő mindegy milyen okból, de tény tagadhatatlan torzító hatása, a világ változásai, és az emlékek számtalan néző-, és fókuszálási pontjai, a résztvevők érthető emlékei a források sokszínűsége igencsak megnehezítették a szerkesztők ? Szőke Rozália és Tőzsér László ? dolgát.

Szinte lehetetlen pontosan visszaadni egy kor történéseit, kiemelni a legfontosabb eseményeket, és az adatok, tények, visszaemlékezések sokaságában meglátni, megrajzolni azokat a folyamatokat, amelybe jól illeszkednek a részletek, a kordokumentumok, és benne van mindazoknak a neve és tevékenysége, akik alakították az adott korszakot, és akik a legtöbbet tették érte.

Már most elnézést kell kérnünk mindazoktól, akik kimaradtak a visszaemlékezésből, akik akár több évtizedet töltöttek el a klubnál, és akiknek napi munkája nélkül ez az egyesület nem lehetett volna az, ami lett. A név nélküliek több ezren vannak. Nem található meg ebben a könyvben a kezdeteknél, a saját pálya megteremtése érdekében téglajegyet vásárlók neve, az elkötelezett utánpótlásedzőké, a pályamunkásoké, a szertárosoké, a karbantartóké, kertészeké sem, és az edzők százai közül is csak azoké, akiknek tanítványai az utolsó évtizedekben a sport Parnasszusára kerültek ? fejeződik be az ajánlás.

A könyvből tegnap este mind a 450 meghívott vendég kapott egy-egy ajándékpéldányt és egy DVD-t Németh Sándor Himnuszával a Csepeli Munkásotthonban, a Csepel SC centenáriumi ünnepségén. Mint azt épp egy hete beharangoztuk, itt került sor a félszáz elismerés, a tucatnyi Örökös tag és Örökös bajnoki cím, valamint a 11 csepeli olimpiai bajnoknak az aranydiplomák átadására.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Olympia mítosza CD-n | ZETApress

Szóljon hozzá!