ZETApress

hírportál

100 éves a Csepel SC

Csepelen nem vendégeskedhet a Ferencváros. A csepeli stadionban valószínűleg nem játszhat a labdarúgó NB I-ben szereplő Fradi addig, amíg felépítik az új Albert Stadiont ? tudtuk meg tegnap a Magyar Sport Házában.

Martz János, az NB III-ban érdekelt csepeli futballklub elnöke az egyesület 100. évfordulója alkalmából rendezett sajtótájékoztatón kérdésemre elmondta, hogy a zöld-fehérek ideiglenes költözését azért nem látja lehetségesnek, mert a létesítmény tartós bérbeadásához legalább ötvenmillió forintos fejlesztésre lenne szükség a stadionban. Egy-két meccs megrendezése talán még elképzelhető.

Martz szerint a 18 ezer fős csepeli létesítmény 2000-ben még modernnek számított, azóta viszont semmilyen fejlesztés nem történt benne. Mindössze 4500 ülőhelyük van, s az I. osztályú találkozókat nem lehet 13 ezer főnél is több állóhellyel megrendezni. Attól nem fél viszont, hogy egy Fradi?Újpest örök-rangadón a drukkerek szétvernék a kerületet, mert tudják kezelni a tömeget, sosem történt náluk rendbontás.

Fürjes Balázs budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos korábban azt mondta, hogy 12 milliárd forintból építhető fel a Ferencváros új Üllői úti stadionja, s márciusban, az IMF-tárgyalások lezárása után dőlhet el, hogy költségvetési pénzből 2014-re megvalósítható lesz-e a beruházás. A csepeli mellett lehetséges helyszínként felmerült még a Puskás Stadion, a Hungária körúti Hidegkúti Stadion, a kispesti Bozsik Stadion és a zuglói BVSC pálya is.

Díszközgyűléssel ünnepli centenáriumát a Csepel SC

A Csepel SC jövő pénteki díszközgyűlésével veszi kezdetét az a rendezvénysorozat, amellyel megalakulásának 100. évfordulóját ünnepli a XXI. kerületi egyesület ? jelentette be Kiss Imre, a szervező bizottság vezetője, a klub tiszteletbeli elnöke. Az egyesület egykori első embere ? aki tíz éve vonult vissza az elnöki munkától ? a múlt felidézése kapcsán emlékeztetett arra, hogy a Csepel SC az elmúlt 100 évben 20 olimpiai aranyéremmel, valamint 75 világbajnoki- és 45 Európa-bajnoki elsőséggel járult hozzá a magyar sport sikereihez. A piros-kék klub versenyzői olimpiai szereplése alapján 1948-tól 2004-ig az első négyben volt a hazai egyesületek rangsorában.

A rendezvénysorozattal kettős célunk van. Egyrészt emlékezünk az elmúlt évtizedek eredményeire, másrészt a média és a szponzorok figyelmét szeretnénk a klubra irányítani. Az ünneplést a január 27-én, pénteken 17 órakor a Csepeli Munkásotthonban rendezendő Díszközgyűléssel kezdjük, amelyre 450 meghívót küldtünk ki. A rendezvényen aranydiplomákat adunk majd át a Csepel SC 11 olimpiai bajnokának, s kiosztjuk az Örökös bajnok és Örökös tag címeket is ? mondta Kiss Imre. Németh Ferenc, az 1960-as római kétszeres olimpiai bajnok öttusázó is a sajtótájékoztató vendége volt: Egyéniben és csapatban Balczó Andrással és Nagy Imrével nyert aranyérmet.

A centenáriumra Az első 100 év címmel egy képeskönyv, valamint egy DVD is készült, amelyek felidézik a Csepel SC egy évszázados történetét és sikereit. Németh Sándor, volt birkózó szövetségi kapitány megírta a klub himnuszát is. Az emlékezés március 15-én, a XXI. Kerületi Polgármesteri Hivatalban megnyíló, s a klub történetét felidéző vándorkiállítással folytatódik, amely az év során az összes csepeli iskolában látható lesz. Május 25-én centenáriumi emléktáblát avatnak majd a Csepeli Sportcsarnokban, december 8-án pedig egy centenáriumi bállal zárják az esztendőt újra a Csepeli Munkásotthonban.

A sajtóbeszélgetésen szóba került, hogy az egykor szebb napokat látott klub legeredményesebb időszakában, Weisz Manfréd idején még 27 szakosztállyal rendelkezett, mely mára 11-re csökkent. Ezek a szakosztályok a Csepel Művek 1989. december végi megszűnését követően önálló egyesületekké alakultak, s jelenleg is így működnek. A Csepel Sport Club a 2010. november 5-i közgyűlésén, a centenáriumi események előkészítése kapcsán alakult újjá, megőrizve ezzel jogfolytonosságát. Jelenleg utánpótlás-neveléssel foglalkoznak, elnökük pedig Buzek László, az egykori kiváló röplabdázó lett.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Az első 100 év | ZETApress
  2. Világklasszis klubelnök | ZETApress

Szóljon hozzá!