ZETApress

hírportál

Kudarc a Sportmax 2-ben

Csak bronzérmes lett Szász Emese a hétvégi budapesti Westend Női Párbajtőr Grand Prix-n, a Csörsz utcai Sportmax 2-ben. A győzelmet az orosz Anna Zsivkova szerezte meg, a francia színekben versenyző Király-Picot Hajnalka előtt. A dobogó harmadik fokára Szász mellé az olasz Nathalie Moellhausen állhatott fel.

Az elődöntőben a tavalyi bajnokunk az egykori magyar válogatott Király-Picot Hajnalkával találkozott. A kezdeti kiegyenlített küzdelem után Hajninak két-három akciója is bejött, s utána Szász már csak futott az eredmény után.

Csapatunk a világkupa-versenyen hatodik lett. A győzelmet a franciák szerezték meg, az ezüstérem a kínaiaknak, a bronz pedig a románoknak jutott. A Szász Emese, Izsó Katalin, Kiskapusi Dóra, Révész Julianna összeállítású fiatal csapat úgy jutott a negyeddöntőbe, hogy a vívóidő lejártakor 40?40 volt az állás, s a ráadásban Emese érte el a győztes találatot.

A nyolc között lányaink a kínaiak ellen léptek pástra. Mivel 45?40-re kikaptak, a folytatásban a legjobb esetben is csak az 5. helyen végezhettek. Az észtekkel megint kiélezett küzdelmet vívtunk, s ezúttal is egy tus döntött a javunkra. A helyosztón már nem voltunk ilyen sikeresek, az oroszoktól négy találattal, 45?41-re kikaptunk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Búcsú a kupától

Szóljon hozzá!