ZETApress

hírportál

Schmitt újra nyert

Mint húsz éven át megszokhattuk, megint Schmitt Pál maradt a MOB elnöke. Tegnap a Hotel Héliában a 168 szavazásra jogosult tagból 125-en az ellenfél nélkül induló jelöltet támogatták. A négy alelnököt is sikerült a nyolc pályázóból elsőre megválasztani. Borkai Zsolt, Gyulay Zsolt, Szabó Tamás és Gyárfás Tamás nyerte el a jelenlévők több mint felének támogatását Sinka László, Hegedűs Csaba, Bakonyi Tibor és Török Ferenc ellenében.

Az elnökség megválasztása jóval lassabban ment. Az aspiránsokból két NOB tag ? Aján Tamás és Kamuti Jenő eddigi főtitkár ? hivatalból lett tagja a testületnek, míg a többi 11 helyre több mint kéttucatnyian pályáztak. Itt is minimum 50% kellett az üdvösséghez, s ez az első körben Berkes Istvánnak, Hegedűs Csabának, Regőczy Krisztának, Magyar Zoltánnak és Sinka Lászlónak sikerült. A többiekre az utolsó két helyezett kivételével újabb megmérettetés várt.

A második-harmadik kör csak a kiesettek számát növelte, míg a negyedikben újabb két pályázó, Konrád János és Kovács KOKÓ István jutott be a testületbe. Az ötödik kör Bakonyi Tibor, korábbi alelnök sikerét hozta, míg a hatodikban a már csak hatfős csoport négyre apadt. A hetedik körből Schulek Ágoston, Faragó Judit és Kulcsár Győző egészítette ki teljes létszámúra a stábot, míg Markovits László utolsóként elbúcsúzott.

A Felügyelő bizottság elnökévé egyetlen jelöltből Dávid Imrét, míg tagjaivá öt jelöltből Kovács Antalt, Pakucs Jánost, Borbély Attilát és Csötönyi Sándort választották meg az első körben. Innen Gáspár Tamás esett ki utolsóként. A szavazási procedúrát az első elnökségi ülés követte, ahol Molnár Zoltánt megválasztották főtitkárrá.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Vívónők a Csörsz utcában

Szóljon hozzá!