ZETApress

hírportál

Élsportolók a Royalban

Pásztor Bence, Kis Gergő és Tóth Tamás készülhet a K&H támogatásával a 2012-es olimpiai és paralimpiai játékokra. A K&H Csoport immár kilencedik alkalommal adja át egyösszegű egy-egymillió forintos támogatását három kiváló sportolónak ? tudtuk meg délelőtt az Erzsébet körúti Szamos Cukrászdában.

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram történetében először teljes mértékben a sportszerető nagyközönség választotta a díjazottakat. Az [origó] internetes hírportállal közösen szervezett közönségszavazás során a kilenc jelöltre több mint 200 ezer szavazat érkezett ? hangzott el a Corinthia Grand Hotel Royalban.

A K&H Csoport 11 éve támogatja a magyar olimpiai mozgalmat, és hat éve a magyar paralimpiai mozgalmat. A K&H-nál hiszünk az elhivatottságban, az eltökéltségben és a kiválóságban, amit ezek a fiatal sportolók munkájukkal és kiemelkedő eredményeikkel példáznak. Támogatásunkkal elismerésünket kívánjuk kifejezni emberfeletti erőfeszítésük, kimagasló teljesítményük előtt. A K&H életében, kollégáink mindennapi munkájában ugyanezek az értékek a meghatározóak ? mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. ? Mi is nap mint nap elhivatottan végezzük munkánkat annak érdekében, hogy a legmagasabb szintű szolgáltatásokat tudjuk nyújtani ügyfeleinknek, ezzel elősegítve okos pénzügyi döntéseik meghozatalát ? tette hozzá az igazgató asszony.

A K&H már több mint egy évtizede a magyar élsport elkötelezett támogatója, a K&H olimpiai és paraiimpiai kártyaprogram pedig immár hatodik éve működik töretlen népszerűséggel. Öröm számunkra, hogy napjaink gyorsan változó világában vannak még olyan cégek, amelyek hosszú távon leteszik voksukat egy-egy jó ügy mellett. Ennek a hosszú távú elkötelezettségnek, a megbízható partnerségnek tudható be, hogy mára a K&H neve egybeforrt a hazai olimpiai mozgalommal ? mondta Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogramnak már 2006-os indulása óta részesei lehetnek a parasportolók is. A paralimpikonok ? az olimpikonokhoz hasonlóan ? emberfeletti erővel küzdenek nap mint nap a kimagasló eredmények eléréséért, ennek ellenére jóval kevesebb figyelmet kapnak. Bízunk benne, hogy a közelgő londoni paraiimpiai játékokon a magyar parasportolók bebizonyíthatják, hogy méltók erre a támogatásra ? mondta Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram hat éves történetében most először teljes mértékben a nagyközönség választotta a díjazottakat. Az [origó] internetes hírportál sport rovatában tartott három hetes közönségszavazás során több mint 200 ezer szavazat érkezett a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság által állított kilenc jelöltre.

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram jelenlegi jelöltjeinek listája: A MOB jelöltjei Reménység-kategóriában: Iliász Nikolász vívó, Makra Noémi tornász és Pásztor Bence kalapácsvető, Felnőtt-kategóriában: Kis Gergő úszó, Kozák Danuta kajakos és Lőrincz Tamás birkózó. A Magyar Paralimpiai Bizottság jelöltjei: Osváth Richárd kerekesszékes vívó, Tóth Tamás úszó és Zámbó Dia úszó voltak.

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram díjazottjai 2012 januárjában a közönségszavazás eredményei alapján: az olimpikon Reménység-kategóriában Pásztor Bence kalapácsvető, az olimpikon Felnőtt-kategóriában Kis Gergő úszó, a Paralimpikon kategóriában pedig Tóth Tamás paraúszó. A díjazott sportolók mindegyike egy-egymillió forintos támogatást kap a 2012-es londoni olimpiai és paralimpiai játékokra való felkészülésének elősegítésére ? mondta Dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági banki divíziójáért felelős vezérigazgató-helyettese. ? Az elmúlt évek során 28 sportolót támogattunk, összesen 27 millió forinttal ? tette hozzá Ágnes asszony.

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram 2006-ban indult útjára. A program lényege, hogy a pénzintézet K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyák birtokosainak vásárlása után, ezer forintonként 1 forintot különít el saját eredményeiből a sportolók támogatására. A sportolók jelölti listájára a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság tesz javaslatot, amely alapján az előző fordulókban neves szakmai zsűri választotta ki a két díjazott olimpikont és egy paralimpikont. A zsűrizés során döntő szempont volt a jelöltek elért sporteredménye, sportolói és emberi magatartása, valamint várható eredményessége.

A díjazottak

Pásztor Bence kalapácsvető: A 16 éves sportoló júniusban egy nemzetközi válogatott versenyen világcsúccsal nyert (83,92m) Veszprémben, majd a Lille-ben megrendezett ifjúsági világbajnokságon is aranyéremmel távozott. A 2011-es EYOF-on (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) egy hónappal korábbi saját rekordját megdöntve, 84.41 m-es új ifjúsági világcsúccsal győzött a VEDAC tehetsége.

Kis Gergő úszó: Már 16 éves korában ott volt az olimpián, 1500 méteres gyorsúszásban. A 2006-os Európa-bajnokságon már ő tartotta a felnőtt országos csúcsot ebben a számban, azóta is számos országos csúcsot állított fel. 2006-ban 400 méteres vegyes úszásban ifjúsági Európa-bajnok, 2008-ban pedig 800 m gyorsúszásban lett Európa-bajnok, és ezzel az idővel (7:51.94) Európa-bajnoki csúcstartó. A pekingi olimpián 400 m vegyes úszásban a 6. helyet érte el. 2011-ben 800 méteres gyorsúszást követően 1500 gyorson is bronzérmet nyert a sanghaji világbajnokságon, ezzel ő szerezte a legtöbb érmet a magyarok közül. 2008-ban megkapta a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjét.

Tóth Tamás úszó: Nagyon fiatal, ígéretes tehetség. 4 éves kora óta úszik. 2009-ben az Európa-bajnokságon Reykjavikban bronzérmet és 5. helyezéseket ért el, rövidpályás Európa-rekordot döntött. A 2010-es eindhoveni vébén 50 m gyorson bronzérmes, ezen kívül egyéniben két ötödik és egy nyolcadik helyet, csapatban pedig egy hetedik helyet sikerült elérnie. A berlini Pára Úszó Eb-n már négy érmet szerzett, köztük egy aranyat, Európa-csúccsal. Paralimpiai részvétele biztosnak látszik, éremesélyes. Nagy ígéret a sportágban, akár már 2012-ben felérhet a legmagasabb csúcsra.

A K&H Csoport

Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatójaként az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. Termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. Országszerte 235 lakossági fiókkal, valamint közel 420 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül több száz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki. A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

A K&H főbb adatai

A K&H Bank saját tőkéje: 203 milliárd forint, a mérlegfőösszege: 2977 milliárd forint, az adózás utáni eredménye: 0,1 milliárd forint volt 2011. szeptember 30-án. A K&H Biztosító saját tőkéje: 8,3 milliárd forint, a mérlegfőösszege: 105,4 milliárd forint, a biztosítástechnikai eredménye: 1,7 milliárd forint, az adózás utáni eredménye: 1,4 milliárd forint volt 2011. szeptember 30-án. (IFRS konszolidált, nem auditált értékek)

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Úszóünnep a minisztériumban | ZETApress

Szóljon hozzá!