ZETApress

hírportál

Téli sportok Murauban

Péntektől jubileumi Volvo-K2 Kupa Sí és Snowboardverseny lesz Murauban. Vasárnapig kerül megrendezésre a IX. Magyar Kupasorozat következő állomása a Murau melletti Kreischbergen, a 10. alkalommal kiírt Volvo-K2 Kupa Sí és Snowboardverseny ? tudtuk meg Vasvári Ferenctől.

A január 13-15-e közötti eseményen a minitől a szeniorig ? 5-től 100 éves korig ? az igazoltak mellett az amatőrök, mozgáskorlátozottak is lécet csatolhatnak. Az előzetesen regisztrálók száma 150 feletti, minden esély megvan arra, hogy a 2011-es, kétszázas nevezést új rekorddal átlépje a rendezvény, melyre helyszíni nevezést is elfogadnak.

A szervezők tájékoztatása szerint olvadástól nem kell tartani, a legfrissebb előrejelzések szerint nem túl hideg, de fagyos idő várható a hétvégén Kreischbergen. Az Ausztriában uralkodó hókáosz ellenére Murauban a havazás jót tett a pályáknak, melyek egyre jobb körülmények várják a versenyzőket. Az esemény ? melynek sztárvendége az osztrák alpesi világkupa-menő Hans Grugger lesz ? péntek reggel kezdődik: 9 órától indul a hivatalos edzés a snowboardosoknak és a síelőknek egyaránt.

Változást jelent a korábban meghirdetett programhoz képest, hogy nem Slopestyle versenyen, hanem a leglátványosabb számban, Big Airben indulhatnak a snowboardosok (Big Airben egy nagyobb ugratón különböző ugrásokat hajtanak végre a versenyzők; a Slopestyle esetében erre kialakított parkban, különböző elemeken lehet különböző trükköket bemutatni). Az egész hétvégés programban Mozgásvilág.hu családi versenyre, Volvo-tesztre, koncertre, borkóstolóra is sor kerül.

A verseny kiemelt támogatói: Volvo Hungária, K2 Sí&Snowboard Központ, Gere Attila Pincészete, Gere Tamás & Zsolt, Malatinszky Kúria, Bock Pince, OTP Junior, Head, Kreischberg Lift Gmbh, Hotel Relax Kreischberg, Mozgásvilág.hu. A fotók Vörös Nándor felvételei.

Szóljon hozzá!