ZETApress

hírportál

Generali a Dakar-ralin

A Generali mindig is sokat tett a biztonságos száguldásért. Az autós biztosítások szakértőjeként mielőbbi gyors, ám biztonságos célba érést kíván Szalay Balázsnak és az Opel Dakar Teamnek! ? tudtuk meg Prigli Dórától.

A Generali Biztosító támogatja az Opel Dakar Teamet a 2012-es Dakar-ralin, valamint a magyar tereprali-bajnokság futamain. A Generali 22 éve van jelen a magyarországi piacon, a gépjármű biztosítások terén pedig ez idő alatt hatalmas tapasztalatot és szakértelmet halmozott fel. Ezért döntött úgy a biztosítótársaság, hogy a versenyszerű autózásban is támogató szerepet vállal.

A Generalinál folyamatosan arra törekszünk, hogy felhívjuk a figyelmet a biztonságos autózásra, segítsük az autósokat útjuk során és mellettük álljunk a bajban. Ezért segítjük a rali során az egyik legkitűnőbb magyar autóversenyzőt, Szalay Balázst és csapatát ? mondta Erdős Mihály, a Generali biztosító elnök-vezérigazgatója.

A Dakar-rali jelenleg a Formula?1 mellett talán a legismertebb autós versenysorozat a világon. Több mint 30 éve rendezik meg a versenyt, a rali története egészen 1979-ig nyúlik vissza. Igaz, hogy az évek során változott a verseny útvonala, a Dakar-rali presztízse azonban töretlen. Szalay Balázs csapatával nemcsak a hazai autósport egyik kiemelkedő alakja évek óta, de nemzetközi szinten is az egyik legsikeresebb magyar autóversenyzőnk, aki immáron 11. alkalommal indul el a Dakar-ralin.

Szalay Balázs az első magyar pilótaként 2000-ben sikeresen célba ért a Dakar-ralin, ezzel történelmet írva a hazai autósport egyik kiemelkedő alakjává vált. A magyar tereprali bajnokságban az elmúlt három évben elért eredményei is azt bizonyítják, hogy Szalay Balázs az egyik legkiegyensúlyozottabb versenyzője az itthoni mezőnynek, emellett pedig a Dakaron elért eredményei ez elmúlt évtizedből szintén elismerésre méltóak.

Az elmúlt két év kihagyását követően reméljük, hogy a Generali támogatásával az Opel Dakar Team és Szalay Balázs újra versenyben lesznek az előkelő helyezésekért, és egészen a Dakar végéig szurkolhatunk nekik. Bízunk benne, hogy a csapat az idei évben, immáron a Generali támogatásával fog újabb sikereket elérni ezen a világhírű, embert próbáló versenyen ? mondta a vezérigazgató.

A 2012-es Dakar-ralin a versenyzőknek egy új útvonalon kell megküzdeniük egymással és a várhatóan embert és versenyautókat is próbára tevő időjárási körülményekkel. Az Argentínából rajtoló verseny alatt a Dakar mezőnye története során első alkalommal jár majd Peruban is, ahol a befutóra is sor kerül majd. Az új ország pedig új kihívásokat is jelent mindenki számára, és a rendezők szerint a sivatag olyan kihívások elé állítja a versenyzőket, amelyekkel Afrikában nem kellett eddig megküzdeniük.

Szóljon hozzá!