ZETApress

hírportál

Bissauban marad a cél

A puccskísérlet ellenére Bissau-Guineába tart a Budapest?Bamako Rallye. Három hét múlva rajtol a flúgos futam Afrikába ? tudtuk meg sajtósaiktól. A hétfő délelőtti bissaui államcsíny ellenére továbbra is Bissau-Guinea fővárosában lesz a Budapest?Bamako befutója.

Mint ismeretes, katonák kis csoportja megpróbálta átvenni a hatalmat Bissau-Guineában. Asthon Johnson, a futam helyi képviselője a helyszínről elmondta, hogy mindössze néhány lövés dördült el a fővárosban, az élet megy tovább és a puccs hamar meghiúsult. A Budapest?Bamako szervezőit a Bissau-Guineai Sportminisztérium illetékes államtitkára hétfő este biztosította, hogy az alkotmányos rend nem sérült, a kormány ura a helyzetnek és a rally befutóját továbbra is várják. ? Természetesen aggasztóak a bissau-guineai hírek, de jelenleg semmi okunk nincs, hogy új célpontot keressünk a 2012-es futamnak ? mondta Szabó Gál András, a futam alapítója.

A verseny előtt és alatt is napi szinten követik a szervezők a bissaui eseményeket. ? Ha a helyzet úgy kívánja menet közben is meg tudjuk változtatni a célvonal helyszínét ? tette hozzá a rallye alapítója. A 15 napos versenynek csak az utolsó két etapja zajlik a Bissau-Guineában. Mint ismeretes, az elmúlt években a mali belpolitikai helyzet és a mauritán terrorveszélyeztetés miatt Külügyminisztériumunk többször is kérte, hogy a futam résztvevői ne induljanak Afrikába. A Budapest?Bamako négyszáz résztvevője január 14-én, szombaton rajtol a budapesti Hősök teréről, és a tervek szerint a két hónapja módosított útvonalon január 29-én, vasárnap érkezik Bissauba.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Változatlan útvonalon | ZETApress

Szóljon hozzá!