ZETApress

hírportál

Sportolóink képeskönyvben

A napokban jelent meg a Magyar Olimpiai Bizottság kiadásában, Bocsák Miklós szerkesztésében a Sport 2011 című képeskönyv. A 368 oldalas albumban 110 oldal könyv a könyvben, Lakat T. Károly: A Császár élete ? és halála. Utolsó 38 oldala részletesen tartalmazza Karádi Zoltán szerkesztésében az idei év eredményeit.

2012. az olimpia éve! Minden sportoló álma, hogy részt vegyen a világ legnagyobb sporteseményén. Számos magyar sportoló szerzett már kvótát, de néhány olimpiai kvalifikációs verseny még hátra van, így biztosra vehető, hogy a magyar csapat létszáma bővülni fog ? olvasható Borkai Zsolt MOB-elnök Londonra hangoló előszavában.

E könyvnek 1988-tól, több mint 20 éven át Schmitt Pál, mögötte a MOB volt a kiadója, a szerkesztést pedig Gyárfás Tamás, jelentős részben a Sport plusz stábjával végezte ? derült ki Bocsák Miklós: Váltás után című írásából. Mivel Schmitt Pál államfővé választása után a MOB tiszteletbeli elnöke lett, utóda pedig Gyárfással nem tudott megegyezni, szeptember végéig bizonytalan volt az idei megjelenés. Mivel idő közben Bocsák megvette Gyárfástól a Sport pluszt, október elején döntött a megjelenésről.

Nem akarták hagyni az elmúlt 23 éves hagyományt, s ha vékonyabb formában, kevesebb képpel és szöveggel készíteni kezdték az idei kiadványt. Albert Flórián október 30-i halálát követően döntötték el, hogy 1967. Aranylabdás futballistájának, a Császárnak is méltó emléket állítanak kiadványukban. Az 5980 forintos remekmű jól mutat majd a karácsonyfa alatt a sportot szeretők otthonaiban.

Szóljon hozzá!