ZETApress

hírportál

Müncheni kosársikerünk

Hazánk rendezheti 2015-ben a Női Kosárlabda Eb-t! A prezentációk megismerése után a FIBA Európa Elnöksége délelőtti müncheni ülésén szavazott a 4 év múlva esedékes Eb helyszínével kapcsolatban, és a döntéshozók szavazatai alapján Magyarország nyerte el az Európa-bajnokság rendezési jogát.

Hazánkban eddig 4 alkalommal rendeztek kontinenstornát ? legutóbb 1997-ben ? azaz 18 év után Magyarország ötödször adhat majd otthont a kétévenként megrendezett Európa-bajnokságnak. A 2015-ös magyarországi Eb kvalifikációs torna lesz a 2016-os Rio de Janeiró-i Nyári Olimpiai Játékokra. A rendezésért folytatott versenyben ellenfelünk Fehéroroszország volt ? tudtuk meg Faragó András sajtófőnöktől.

A végső ? müncheni ? prezentációhoz egy rövidfilm is készült a női válogatott keret itthon játszó tagjainak a főszereplésével december 12-én, hétfőn délután a Dohány utcai Continental Hotel Zarában. A Czene Attila, a NEFMI sportügyekért felelős államtitkára és Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke vezette magyar delegáció ma este fél 7-kor érkezik a Lufthansa müncheni járatával Ferihegyre, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljára.

Szóljon hozzá!