ZETApress

hírportál

Overallpénz a klinikának

Elkelt Hamilton kalocsai mintás F1-es overallja. A Roland Divatház aukcióján 501 ezer 115 forintért kelt el az egyedi, kalocsai mintás overall, melyet Lewis Hamilton dedikált és viselt a Hungaroring idei időmérő edzésén ? tudtuk meg a marketingesektől.

A Kalmár István által tervezett overall elsöprő előnnyel ? kétszer is ? megnyerte a Hugo Boss és a McLaren csapat 30 éves együttműködése jubileumára meghirdetett design-versenyt. Eszmei értékét az is növeli, hogy az idén két alkalommal is láthatta a nagyközönség: a Hungaroring időmérő edzésén a két McLaren pilótán, majd ismételten Jenson Button viselte a brazíliai Sao Paolóban megrendezett F1 szezonzáró futamán. A november 26-án lezárult árverésen egy Formula?1-et kedvelő baráti társaság vásárolta meg azt.

A kalocsai mintás, egyedi Hamilton-overall elárverezése során befolyt több mint félmillió forintot jótékonysági célra ajánlotta fel a kikiáltó Roland Divatház, így a baráti társaság a pénzt közvetlenül a gyermekek gyógyításában segítő Trautsch András Olivér Alapítványnak utalta át, mely 1988-ban a leukémiás és daganatos beteg gyermekek gyógyulásáért jött létre. Trautsch András alapította a Semmelweis Egyetem I. Számú Gyermekklinikán ápolt gyermekek részére, az ápolás feltételeinek megteremtésére és javítására.

Szóljon hozzá!