ZETApress

hírportál

Tornaverseny a csarnokban

Több, mint tíz ország versenyzői lesznek szombaton a Kanyó Éva Emlékversenyen. Szabó Tamás, a NEFMI háttérintézményeként működő NSI főigazgatója, a MOB alelnöke december 3-án, 15 órakor nyitja meg a Kanyó Éva Emlékversenyt, melyet 9. alkalommal rendeznek meg a zuglói Tornacsarnokban.

A KSI Torna Szakosztálya és a Kanyó Éva Torna Alapítvány által kiírt eseményre a hazai élmezőny képviselőit, továbbá több mint 10 ország tornászait és egykori olimpiai bajnokokat várnak a szervezők. A rangos tornaversenyen a magyarok részéről az élmezőnyből, többek közt a tokiói vb-n és a berlini Eb-n 4. helyet szerző, ez alkalommal a vendéglátó klub színeiben szereplő Hidvégi Videt, valamint a vb-résztvevő Divéky Lucát, illetve a KSI ifjúsági és serdülőkorú válogatott versenyzőit láthatják az érdeklődők. Az esemény fővédnöke Schmittné Makray Katalin a ?64-es tokiói olimpia ezüstérmese, az államfő felesége lesz. A védnökséget Tarlós István főpolgármester és Papcsák Ferenc, zuglói polgármester vállalta el.

A versenyre meghívást kapott Egerszegi Krisztina, Kulcsár Győző, Magyar Zoltán, Csollány Szilveszter, Gergely Gábor, Martinek János és Balzsay Károly; továbbá az ukrán olimpiai bajnok Bogdan Makuc és a világbajnok Okszana Omeljancsik, valamint az orosz olimpiai aranyérmes Jelena Zamolodchikova. A tornasport külföldi, egykori csillagai ezúttal edzői és pontozóbírói feladatokat látnak majd el. A rendezvényre várhatóan Oroszországból, Ukrajnából, Svájcból, Izlandról, Ausztráliából, Portugáliából, Ausztriából, Szlovéniából, Horvátországból és Szlovákiából is érkeznek versenyzők.

Kanyó Éva sportpályafutását a KSI-ben kezdte. A többszörös magyar bajnok, Ifjúsági Barátság Verseny- és Amerika Kupa-győztes gerendán, a ?78-as strasbourgi vb-csapatverseny 4. helyezettje volt. A IX. Kanyó Éva Emlékverseny december 3-án délelőtt 10-kor a serdülők versenyeivel kezdődik. A felnőtteket és az ifjúságiakat délután a hivatalos megnyitó ünnepséget követően szólítják majd a szerekhez ? tudtuk meg Vasvári Ferenctől.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hidvégi Vid sikere | ZETApress

Szóljon hozzá!