ZETApress

hírportál

Segítsük Benő gyermekeit!

Orosz László jótékonysági emlékmérkőzés lesz december 4-én, vasárnap 15 órakor a Bp. Honvéd legendás Dózsa György úti Sportcsarnokában: a Danone-Honvéd csap össze a ?90-es évek válogatottjával. A rendezvényre a belépés ingyenes lesz, de a helyszínen adományokat gyűjtenek Orosz ?Benő? gyermekei támogatására.

Emlékezzünk együtt a tavasszal elhunyt Orosz Lászlóra egy mérkőzéssel és sok-sok korábbi játékostárssal! ? kérték a résztvevők délelőtt Magyar Sport Háza 4. emeleti MOB-tárgyalójában. Ott volt a sajtótájékoztatón Bodnár Péter, az MKOSZ ügyvezetője; Mészáros Lajos, a Honvéd korábbi vezetőedzője; Boros Zoltán és Dávid Kornél, a Honvéd korábbi játékosai; Gulyás Róbert és Góbi Henrik, a ?90-es évek válogatottjának tagjai. Kértek mindenkit, hogy jelenlétével és adományával tisztelegjen Orosz ?Benő? László emléke előtt, majd kihirdették a pályára lépő csapatok teljes névsorát.

Danone-Honvéd: Heinrich Róbert, Mihály Gyula, Dávid Kornél, Sitku Ernő, Krasovecz Péter, Knézy Jenő, Szabó József, Kovács Gábor, Mészáros Áron, Boros Zoltán, Mészáros Zalán és Nagy Zoltán. Edzők: Mészáros Lajos, Zsoldos András és Kamarás György. Gyúró: Klenyán Tamás.

A ?90-es évek válogatottja: Gulyás Róbert, Czigler László, Góbi Henrik, Gémes Levente, Zsebe Ferenc, Mérész Tamás, Pankár Tibor, Bodrogi Csaba, Bencze Tamás, Fodor Gergely, Németh István, Kálmán László és Halm Rolland. Edzők: Patonay Imre és Rezák László. Gyúró: Boronyák Róbert.

1 hozzászólás

  1. Több mint 850 ezer forint gyűlt össze azon a jótékonysági mérkőzésen, amelyet ma délután rendeztek Orosz László, a májusban elhunyt, 248-szoros válogatott kosárlabdázó emlékére. A Dózsa György úti Honvéd-csarnokban több száz néző előtt lejátszott találkozón pályára lépett többek között a fővárosi klub együttesében Boros Zoltán és Dávid Kornél, illetve a nemzeti együttesben Gulyás Róbert és Góbi Henrik is. A kezdés előtt a közönség megtekintett egy rövid összeállítást az óriáskivetítőn a Benőnek becézett néhai kosarasról.

    A helyszínen adományokat gyűjtöttek Orosz László gyermekeinek támogatására, akik pályára is léptek a ? némi ?rásegítéssel? ? 96:96-os döntetlennel záruló meccsen. A csarnokban 793 ezer-száz forint gyűlt össze, ehhez járult még telefonon egy hatvanezer forintos felajánlás, így a végösszeg meghaladta a 850 ezer forintot. A Szolnokkal és a Honvéddal is bajnoki címet szerző center 40 évesen, önkezével vetett véget az életének. Május végén tűnt el Sopron környékén, s holttestét csak szeptemberben találták meg.