ZETApress

hírportál

Vívók a TippMix Kupáért

Kardvívók, tőrvívók és párbajtőrözők költöznek be holnap négy napra a Rozsnyai utcai Láng Sportcsarnokba, hogy a Gerevich György Emlékverseny keretében megküzdjenek a TippMix Kupáért. A Szerencsejáték Zrt. támogatásával zajló versenyre négyszáznál is többen neveztek.

A Remiz étterembeli sajtótájékoztatón Dr. Nébald György kard- és Szekeres Pál tőrvívó szövetségi kapitány beszélt az esélyekről, míg a távollévő Kulcsár Győző párbajtőrvívó kapitány magyar hangja Füleky András, a Magyar Vívó Szövetség ügyvezető igazgatója volt. Tőle tudtuk meg, hogy a minap lemondott Dr. Gémesi György elnök helyére egy hónapon belül új elnököt választ a rendkívüli közgyűlés. Az új elnök mandátuma csak jövő áprilisig szól, mert az akkori tisztújításon az olimpiai ciklus idejére új elnököt, alelnököt és elnökséget fognak választani.

A Nemzetközi Vívó Szövetségnek is új elnöke van Uzmanov úr személyében. A bizottságokba három magyart ? Mincza-Nébald Ildikót, Dr. Kamuti Jenőt és Dr. Kulcsár Krisztiánt ? is beválasztottak. Kulcsár doktor a szabálymódosító bizottság tagja lett, s remélhetőleg több hasznos újítást sikerül majd keresztülvinnie!

Megpályáztuk a 2011-es Senior Világbajnokság budapesti, SYMA csarnokbeli rendezési jogát, melyről a jövő év végi nemzetközi kongresszuson döntetnek majd. A kínai Tiencsin, a bulgár Várna és az olasz Catania is ringbe száll. Növeli az esélyeinket, hogy Várnában az idén, míg Cataniában tavaly rendeztek rangos nemzetközi versenyt.

A négynapos angyalföldi viadalon holnap és holnapután a hölgyek, szombat-vasárnap az urak lépnek pástra. Az első és harmadik napon egyéni-, míg a másodikon és negyediken csapatversenyben küzdenek. A döntők az egyéni napokon 19:50-kor, 20:05-kor és 20:15-kor, míg csapatnapokon 14:15-kor, 15:15-kor és 17:15-kor kezdődnek. A tőrvívó Berjozkin Anton (CSATA) szeretné megvédeni tavalyi elsőségét, míg a kardvívó Nagy Orsolya (Uniqa-UTE) szeretne a dobogó második fokáról az elsőre fellépni. Mindkettőjük csapata tavaly már a csúcson volt, így ők ismételni akarnak.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Vívónők a Csörsz utcában

Szóljon hozzá!