ZETApress

hírportál

Sárkányok az öbölben

Olimpiai és világbajnokok a budapesti sárkányhajó fesztiválon. Szeptember 17-én, szombaton záró fordulójához érkezik a Magyar Kajak-kenu Szövetség 2011-es Sárkányhajó Roadshow-ja. A Lágymányosi-öbölben magyar bajnoki címekért is csatáznak a legjobbak.

Szűk egy hónappal a sikeres szegedi kajak-kenu világbajnokság után újabb nagy eseményre készül a Magyar Kajak-kenu Szövetség. Szeptember 17-én, szombaton a budapesti Lágymányosi-öbölben rendezik a 2011-es Sárkányhajó Roadshow záró fordulóját, ami több kategóriában magyar bajnokság is egyben.

Emlékezetes, hogy 2010 augusztusában sárkányhajó világbajnokság házigazdája volt Szeged, azóta töretlenül nő a sportág hazai népszerűsége. Egyre több egyesület, cég, illetve település csapata nevez be a sárkányhajó versenyekre, sőt rengeteg baráti társaság is rendszeresen választja a kikapcsolódásnak ezt a formáját.

Ugyanúgy, ahogy 2010-ben, idén is bejárta az egész országot a Sárkányhajó Roadshow. A budapesti verseny lesz 2011-ben a hetedik, vagyis az utolsó állomás. Szombaton mindenképpen érdemes lesz kilátogatni a Kopaszi-gátra, a különleges hajók ?felvonulása? mellett a látványos csaták is minden bizonnyal kedvcsinálók lesznek. Bízunk benne, hogy a verseny hatására ismét sokan döntenek majd úgy, hogy kipróbálják ezt az izgalmas, igazi csapatélményt nyújtó sportágat ? mondta Vaskuti Máté, szakág-vezető.

És hogy mit láthatnak az érdeklődők szombaton? ? Az előfutamok reggel kilenckor kezdődnek, a döntőket kora délután, 13:55 perctől rendezik. Szokás szerint minden kategóriában (cégek, települések, iskolák csapatai és amatőr versenyzők) rendeznek futamokat 200 és 2000 méteres távon. Az igazolt versenyzők számára a viadal ráadásul magyar bajnokság is egyben. Olimpiai és világbajnok sportolók is neveztek már, például Horváth Csaba, Foltán László, Vaskuti István, vagy éppen Csabai Edvin. ? A helyszín gyönyörű, az előrejelzések szerint az időjárással sem lesz gond. A budapesti záró forduló óriási bulinak ígérkezik, igazi ünnepe a sárkányhajózásnak ? tette hozzá Vaskuti Máté.

Szóljon hozzá!