ZETApress

hírportál

Éjszakai nyárbúcsúztató

Este 9-kor rajtol a nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futás. Egy különleges, éjszakai futással búcsúztatja a nyarat szeptember 10-én az EDF, immáron 2. alkalommal. A mezőny a Széchenyi István térről ? a volt Roosevelt térről ? indul a hagyományos tűzijáték után.

Olyan látványosságokban gyönyörködhetnek a résztvevők az útvonalon, mint az autóktól mentes, tiszta levegőjű Alagút, a kivilágított Budai Vár, a Lánchíd és a Szabadság híd. Tavaly 4100 futó köszönt el a nyártól a fényárban úszó fővárosban. Ezen az eseményen mindenki bátran kipróbálhatja milyen egy kicsit másképp, a kivilágított budapesti utcákon sportolni.

Az EDF a versenysportok támogatása mellett kiemelten fontosnak tartja a tömegsportok támogatását is, ezért a mozgás és a sport örömét szeretné mindenki számára elérhetővé tenni. A 16. Nyárbúcsúztató EDF Éjszakai futás az EDF DÉMÁSZ London Ötpróba 2012 rendezvénysorozat része is egyben, így a futáson résztvevők az Ötpróba sorozat további állomásain gyűjtött pontjaikkal szerencsés esetben akár a 2012-es londoni ötkarikás játékokon is szurkolhatnak.

Az éjszakai futás során elsősorban nem a teljesítmény dominál, hanem az, hogy minél többen ember mozogjon kiváló feltételek mellett. Ezek a feltételek mind adottak lesznek szeptember 10-én. A sok sportrajongó mellett, a 16. EDF Éjszakai Futás 5,6 km-es távját teljesíti az EDF DÉMÁSZ olimpiai és világbajnok kenusa, Vajda Attila és a világbajnok evezős Varga Tamás is. A szervezők minden résztvevőt és érdeklődőt várnak a nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futáson.

Az 5,6 km-es táv útvonala: Széchenyi István tér ? Lánchíd ? Clark Ádám tér ? Alagút ? Alagút utca ? Attila út ? Mikó utca ? Tábor utca ? Palota út ? Dózsa György tér ? Attila út ? Szarvas tér ? Ybl Miklós tér ? Lánchíd utca ? Lánchíd ? Széchenyi tér ? Pesti alsó rakpart ? FORDÍTÓ (a Parlament előtt) ? Garibaldi utcai felhajtó északi ága ? Széchenyi rakpart ? Széchenyi tér. A szervezők a forgalomtól elzárt útvonallal gondoskodnak a résztvevők biztonságáról. Bővebb információ és nevezés idekattintva található.

Az EDF DÉMÁSZ Zrt. mintegy 760 ezer lakossági és vállalati ügyfélnek szolgáltat villamos energiát Magyarországon. A vállalatcsoport közel 1400 munkavállalót foglalkoztat és mintegy 31600 kilométernyi hálózatot üzemeltet. Az EDF Csoport ? az európai energiapiac egyik vezető szereplője ? integrált energiaipari vállalat, mely az energiával kapcsolatos folyamatok minden területén jelen van: termelés, szállítás, elosztás, kereskedelem és értékesítés. A Csoport az európai villamosenergia-termelés élvonalában foglal helyet. Franciaországban főként atomenergia- és vízenergia-termeléssel foglalkozik, és kimenő teljesítményének 95%-a CO2-mentes.

Az EDF franciaországi szállító és elosztó leányvállalatai egymillió 285 ezer km kis- és középfeszültségű légvezetéket és földkábelt, illetve kb. százezer km nagyfeszültségű rendszert üzemeltetnek. A Csoport Franciaországban közel 28 millió ügyfelet lát el energiával és szolgáltatásokkal. A Csoport konszolidált árbevétele 2010-ben 65,2 milliárd euró volt, amelynek 44,5%-át Franciaországon kívül valósította meg. Az EDF-et jegyzik a Párizsi Tőzsdén a CAC-40 mutatóval.

Szóljon hozzá!