ZETApress

hírportál

Négy kerékről két kerékre

Rendhagyó módon kezdődött az idei tanév a Pető intézeti gyerekeknek. A délelőtti évnyitó ünnepség után motorosok lepték el az intézet parkolóját. Császár Claudia (újságíró, fotóriporter) ötletének, és annak megvalósításának köszönhetően, közel hatvan mozgásukban korlátozott gyermek élhette át a motorozás élményét motoros társaink révén.

A nyolc kilométeres motoros felvonuláson olimpikonok, világbajnok sportolók, zenészek és színészek is részt vettek. A lurkók együtt motorozhattak Kovács KOKO Istvánnal, Talmácsi Gáborral, Gergely Istvánnal, Kovács Áronnal, Hajas Lászlóval, Szabó Győzővel, Szűcs Sándorral, Tóth Sándorral, Sípos Imrével, Müller Attilával, Uszkó Lászlóval, Molnár Imrével. Bebe, és Kustánczi Lia bár nem motoroznak, de szívesen vállalták, hogy az intézetben maradt gyerekekkel játszanak a Riding Trener-ekkel, a motorvezetési szimulátorokkal.

A felvonulás a Villányi úti Pető Intézettől indult, majd az Alkotás út ? Márvány utca ? Alagút ? Lánchíd ? Apáczai Csere János utca ? Belgrád rakpart ? Szabadság híd ? Bartók Béla út ? Villányi út vonalán balesetmentesen haladt végig. A BRFK közlekedés rendészeti főosztályának motoros járőrei segítségüket felajánlva térítésmentesen biztosították az útvonalat, és ugyancsak térítésmentesen ment velük a Mentőmotor Alapítványnak köszönhetően egy mentőmotor is.

A Groupama Garancia Biztosító vállalta, hogy az összes utast, sofőrt, és motorkerékpárt térítésmentesen biztosítja erre az eseményre. Az indulás előtt a Honda Safety Hungary egyik oktatója tartott egy kis összefoglalót az utasoknak, és a motorosoknak, miként kell viselkedni egy ilyen speciális helyzetben. A felvonulás időtartama kb. 1 óra volt, de mind a sofőrnek, mind az utasnak egy életre szóló emléket jelentett.

A parkolóba visszaérve Talma még többször ment egy-egy kört a Honda SH 300 I típusú robogójával, mindig más kis utassal a háta mögött. Rengetegen jöttek aláírást kérni tőle, sőt volt olyan kisfiú is, aki a karjára kérte a dedikálást. Ezután mind a motorosok, mind pedig kis utasaik emléklapot kaptak, és folytatódott a játék a Honda Hungary és a Shox motoros áruház jóvoltából kapott riding trenereken, melyek legügyesebbjei a három szponzor által készített ajándékcsomagokat vehették át ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Jó érzés volt egy ilyen nemes kezdeményezésben részt venni és látni a gyerekek arcán a mosolyt, a szemükben a csillogást, amikor motorra ülhettek. Azt gondolom, hogy ez az esemény is jól mutatja, hogy sokszor nem kell nagyon nagydolog ahhoz, hogy valóra váltsunk álmokat, melyek egy életre szóló emlékek lesznek. Ezek a gyerekek igazi kis hősök, akik ezzel a motorozással egy kicsit kiszakadhattak a megszokott hétköznapokból. Az én kis utasom, Niki is nagyon élvezte a két keréken történő utazást és számomra is felejthetetlen élmény marad ez a motoros felvonulás ? mondta Talmácsi Gábor.

Szóljon hozzá!