ZETApress

hírportál

Janika még nem kilencszeres bajnok

Nyitott maradt a bajnokság, hiszen Janika és Tamáska kiesése után a Benik-Varga kettos végzett az élen. A jubileumi Michelin-Budapest Rallye, amelynek Országos Bajnoki versenye egy napra volt összesűrítve, érdekes fordulatokat vett. A 11 gyorsasági szakasz 150 kilométere és változó idojárás még nehezebbé tette a versenyt, amely amúgy is izgalmasan alakult a gumiválasztás miatt.

Az OB mezonyében 14-en fejezték be a küzdelmet, de természetesen még vannak olyan párosok is, akik ez Európa Kupában is érdekeltek, s ok ebbe a létszámba nem számítanak bele. A célkapu alatt a boldog, de leginkább fáradt győztes boldogan nyilatkozott.

Végre megnyugodtam. Itt a Hungaroringen végre tudtam rendesen menni. Sajnálom azokat, akik ilye-olyan okból kifolyólag kiestek a versenybol. Sajnos errol szól ez a sport. Az egész nap folyamán nagyon jól tudtunk alkalmazkodni az aktuális helyzethez. Köszönöm az egész csapatnak, mind a magyar gárdának, mind a szerviz csapatnak. Most már csak nyolc ponttal vezetnek Janikáék, így a Mecsek Rallye elott ismét nyílttá vált a küzdelem, mondta el Benik Balázs.

Bútor Róbert megnyerte az EK versenyt, de vasárnap már nem megy tovább a futamon. Az abszolútban a negyedik helyen végzett. Nagyon jól sikerült ez a nap! ? mondta örömmel. Mind technikailag, mind vezetés technikailag jól oldottuk meg a mai feladatot. Egyszer volt defektünk és így 1,5 km-t jöttünk felnin, itt bent hagytunk egy kis idot. Nagyon nehéz körülmények voltak a Mátrában.

Nagyon fontos volt a gumiválasztás, folytatta Robi, és ez nekünk sikerült! A fo cél a Super 1600-os kategória bajnoki címének megszerzése volt. Ez most már megvan! Emellett hatalmas öröm számunkra, hogy az abszolútban a 4. helyen végeztünk, sot a mai napot az EK abszolút elso helyén fejeztük be. Ennek ellenére úgy döntött a csapat, hogy holnap nem indulunk el! Nem szeretem a Hungaroringet, én a Mátra szerelmese vagyok! És ezért úgy gondolom, hogy nem lenne sportszerű pontokat elvenni a cseh fiúktól és a többi versenyzotol, mondta az EK verseny győztese.

Az esélyesek sorra kiestek

S hogy miért nem lett bajnokavatás a 20. Nemzetközi Michelin-Budapest Rallye-n? Mert a Peugeot 307-ben tönkrement a középso difi, így a negyedik gyorsasági szakaszon Janika kiállni kényszerült. A versenyben az elso három gyors után a nem hivatalos végeredmény szerint akkor még Turi Tamás vezetett, Benikék a második helyen voltak. Az elején kicsit gyenge volt az autó, kapcsoltunk rajta egyet, hogy jobban menjen. Az a baj, hogy vizes pályán teszteltünk, és most szinte nagyjából száraz. Az autó így vizes pályára van beállítva, most a szervizben majd próbálunk valami változtatni, mondta el akkor a későbbi győztes.

A második mátrai gyorsasági kör után még mindig Turi vezetett, Benik, Spici és Herczig egymást váltogatva követte a sorban. Turi Tamás a vezeto pozícióból kényszerült feladni a versenyt. A harmadik parádi gyorson megállt a Skoda Fabia WRC. A szerelok még vizsgálják a problémát, de nem tudják, hogy konkrétan mi történt az autóval.

A hatodik gyorsaságin, a Mátraszentimre és Mátrakeresztes közötti 9 kilométeren felborult Botka Krisztián a Mitsubishi Lancerral. Szerencsére kisebb-nagyobb zúzódásokkal megúszta az esetet a pilóta és navigátora, Mihalik Péter. A mento azért bement a gyorsra és megfigyelésre bevitte a versenyzoket a kórházba. Már mindketten jól vannak és bejöttek a Hungaroringre a Szervizparkba. A gyorsaságit etapként kellett teljesítenie a mezonynek!

Mivel az élről ketten is kiestek, Benikék megnyerhették a versenyt. Holnap reggel fél 8-kor már csak az EK mezőnye indul a hungaroringi belső körön, s a Rallye-2 mezőnye is csatlakozik hozzájuk. Nyolckor kezdik meg a külső kört, majd fél kilencre érkeznek a Műjégpályára. Tíz órakor, fél 11-kor és 11-kor újra megismétlik az előbbi gyorsasági futamokat, majd egy harmadik mogyoródi körözgetés után két óra körül érkeznek a Kossuth téri célba. Az ünnepélyes díjkiosztó este hétkor lesz a Városligetben.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Pech nem volt peches

Szóljon hozzá!