ZETApress

hírportál

Ifjak felnőtt pályán

A jövő nagy reménységei is bemutatkoztak a szegedi kajak-kenu világbajnokságon. Az ország legtehetségesebb fiatal versenyzői álltak rajthoz a szegedi kajak-kenu világbajnokság pénteki versenynapján rendezett WebEye Kupán ? tudtuk meg Kerényi Judittól.

Az ifjú kajakosok a felnőtt versenyekkel megegyező feltételek mellett, de kifejezetten a korosztályuknak kifejlesztett hajókkal álltak rajthoz, több tízezres tömeg előtt. A kajak-kenu világbajnokság programjaként idén első alkalommal megrendezett WebEye kupán I. és II. korcsoportos (10-12 éves) leány és fiú kajakosok szálltak versenybe péntek délután Szegeden, 1000 méteres távon. Az indulásra a kategória főváros- és a vidék-bajnokságának legjobb egységei, összesen kilenc, fiúkból és lányokból álló vegyes csapat szerzett jogot.

A magyar kajak-kenu sport sok sikeres versenyzővel büszkélkedhet, de itt is mindig szükség van az utánpótlásra, a fiatalokra. A WebEye kupa kiváló alkalom arra, hogy a gyerekekben megerősítsük a sportág szeretetét, mert nézők tízezrei előtt maguk is átélhetik mindazokat az élményeket, amelyeket csak egy világverseny nyújthat a sportolóknak. Bízunk abban, hogy a kupa ráirányítja a figyelmet erre az ígéretes, fiatal kajakos generációra, és hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekekből később a jövő világ- és olimpiai bajnokai váljanak ? mondta Zahorecz Zsolt, a WebEye International Kft. üzletfejlesztési igazgatója.

A világversenyen nem csak az ifjú sportolók kaptak lehetőséget a bemutatkozásra, hanem a magyar fejlesztésű MK?4-es mini kajak is. Az új hajótípust az országban számos egyesület használja sikerrel, mivel a gyermekek számára sokkal alkalmasabb az edzésre és versenyzésre, mint a klasszikus felnőtt kajak. A kupát szervező WebEye Kft, illetve a kajakok gyártásával foglalkozó Hódy Sport Kft. a gyerekek fejlődéséhez versenyhajók felajánlásával is hozzájárult.

A legjobbaknak járó kupa mellé a Szegeden győztes Központi Sport és Ifjúsági Sportegyesület (KSI-SE) kajak-kenu csapata egy közel egymillió forintértékű MK?4-es hajót is nyert, a 2. helyezett EDF-Démász Szeged Vízisport Egyesület egy MK?2-es hajót, míg a 3. helyezett Tisza Balneum Tiszafüredi Kajak-kenu Sportegyesület egy szintén értékes MK?1-es hajót vihetett haza egyesületéhez.

WebEye International Kft.

A WebEye Kft. az Európa 14 országában jelen lévő Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport által kifejlesztett WebEye control a GPS/GPRS technológiát alkalmazva naprakészen, valós időben, a nap 24 órájában teszi lehetővé a jármű álláspontjainak, útvonalának elemzését. A WebEye International Kft. 2006-ban alakult a nemzetközi értékesítés megszervezésére. A cég kiforrott technológiája és szolgáltatói tapasztalata Magyarországon kívül Európa 13 országában érhető el leányvállalatokon, illetve viszonteladó partnereken keresztül.

Hódy Sport Kft.

A Hódy Sport Kft. 1986 óta foglalkozik versenykajakok gyártásával. A hazai és nemzetközi szinten is elismert cég mindig kiemelt figyelmet fordított az utánpótlás-képzésre, és kifejlesztett egy teljesen új hajótípust, a 4 személyes mini kajakot, az MK?4 Dolphin-t. A Hódy Sport 2005 óta támogatója a magyar utánpótlás egyik pillérének számító Tatai Hódy Sportegyesületnek, illetve kifejlesztette a parasportolók számára is megfelelő úgynevezett Outrigger kenut (OC). A magyar tulajdonú Lambda-Com Csoport 2010 szeptemberében döntött úgy, hogy felkarolja a Hódy Sport Kft-t, és közösen dolgoznak tovább annak sikeréért.

Szóljon hozzá!