ZETApress

hírportál

Megnyílt az út Rigába

A horvátok szombati legyőzését követően tegnap este a litván jégkorongozókat vertük 5:2-re az Arénában. Az első és utolsó harmadot 3:1-re és 2:1-re nyertük, míg a középső gól nélkül telt el. Kilenc ponttal, csoportelsőként jutottunk a februári, rigai selejtezőbe, ahol a lettek, ukránok és olaszok akarnak majd eltántorítani a vancuveri úttól.

Litván ellenfelünk hat ponttal a második lett. Délután a horvátok 5:1-re (1:0, 3:1, 1:0) verték a szerbeket, így 3 ponttal a harmadikok lettek, míg pontnélküli ellenfelük az utolsó helyen zárta a C csoport küzdelmeit. Csapatunk fehér mezén a hagyományos Hungary felirat helyén mindhárom napon Magyarország szerepelt, s ez most már mindig így lesz.

Élen maradt a Ferencváros

Továbbra is vezet a Fradi az őszi záró forduló előtt az NB II Keleti csoportjában. A zöld-fehérek 3:2-re verték délután Makót az Üllői úton. A Böcs 3:1-re nyert Békéscsabán, így a borsodiak egy ponttal lemaradva maradtak a másodikak. A Soproni Ligában is lejátszották tegnap a 14. forduló utolsó mérkőzését, melyet a ZTE 4:1-re nyert Siófokon.

Déli angolszó a Margitszigeten

Tegnap délben kezdődött a margitszigeti Termál Szállóban a vízilabda LEN Kupa és az Euroliga sorsolása. Míg az előbbiben a 16 csapat kieséses rendszerben küzdheta kupáért, addig az utóbbiban a 16 csapatot négy négyesfős csoportba sorsolták. Mi magyarok négy csapattal voltunk érdekeltek a sorsolásban.

Hazánkat a kupában a Dinamó Honvéd és a Szeged Beton VE képviseli. A fővárosiak az angol nyelven zajló sorsolás eredményeként november 22-én a görög Vouliagmenit fogadják, míg a dél-alföldiek aznap Montenegróban a Cattaróval játszanak. A visszavágok december 13-án, Luca napján lesznek.

Az Euroligában a Teva-Vasas Plaket és a ZF Eger a D-csoportba került, s ráadásul egymás ellen kezdenek november 22-én a Komjádi uszodában. Az utolsó fordulót is egymás ellen vívják majd Egerben. Csoportjukba a szerb Partizán Belgrádot és a francia C. N. Marseille-t sorsolták melléjük. Az oda-visszavágós küzdelmekből az első két helyezett jut tovább tavasszal a negyeddöntőbe.

Egy-egy versenynap nyolc mérkőzéséről az EuroSport aznap este 26 perces összefoglalót sugároz. Ehhez egyelőre a helyi tévétársaságok közvetítéséből kell átvenni a képeket, mert csak három helyre tudnak saját stábot küldeni. Tervezik, hogy idővel a bevethető egységeket nyolcra emelik, így mindenhonnan saját készítésű műsorokkal tudnak bejelentkezni.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Visszavágtak az ukránok

Szóljon hozzá!