ZETApress

hírportál

Semmibe vették a főszervező szavait

Az újságírók az MNASZ tagjainak fenntartott kapun mehetnek be a VIP területére, míg a szponzorok beléptetése a Városligeti-híd tulsó oldalán történik, mondta sajtófőnöki kérdésre Simon Lajos főszervező a BPR keddi sajtótájékoztatóján. Nos az élet alaposan rácáfolt szavaira. Csak a híd egyik oldalán volt bejárat a kiemelt területre, de sem a sajtókarszalag, sem a nyakba akasztható sajtókártya kevés volt a bejutáshoz. Az eddigi prológos gyakorlathoz hasonlóan most sem mehettünk a VIP-sátorba a nagypénzű üzletemberek közé.

Tulajdonképp megértem a rendezőket. Nekik a támogatók a fontosak, nélkülük nem lehetne megrendezni a versenyt. Akkor meg miért ne etethetnék-itathatnák őket a nyitónapon. A sajtó meg úgyis dolgozik. Senki sem bojkottálhatja a hátrányos megkülönböztetés miatt a futamot, mert akkor lemarad a hírversenyben és csökken a példányszám. Nem értem, viszont, hogy akkor miért kell előre olyasmit megígérni, amit nem akarnak betartani. Ezzel hiteltelenné válnak valamennyien. Szegény biztonsági őröknek kellett helyettük magyarázkodni, bár ők már megszokhatták az ilyesmit.

A 2200 és 2500 forintos jegyárak ellenére szép számú közönség gyűlt össze a Műjégpályán. Az újságíróknak is közöttük kellett elvegyülni, s az állóhelyekről lehetett nézni a futamot. Sajnos látni nem sokat lehetett, hallani annál többet. Csikorogtak a gumik, izzott az aszfalt. Még szerencse, hogy a sajtószobában rendelkezésünkre állt a megírott közlemény, így nem kellett a tömegben állva jegyzetelni a (nem)látottakat.

A szlalomos nyert a Prológon

Közel 3500-an voltak kíváncsiak a 20. Michelin-Budapest Rallye prológjára a zsúfolásig megtelt nézőtéren. A kétkilométeres pályán eloször az országos bajnokság mezonye próbált a gumik és betontömbök között lavírozni, kisebb-nagyobb sikerrel. 1 perc 4 másodperces idovel az ASI ? Percze kettos bizonyult a legügyesebbnek, ami talán nem is nagy meglepetés. Az viszont igen, hogy Janikáék ideje az utolsó helyre volt jó, mivel lefulladt a Peugeot az egyik kanyarban. Bár a prológon szerzett ido nem számít bele a végso értékelésbe, mégsem jó érzés a sor végén állni. Botka Krisztián lett a második, míg a Borsi-Baranyai kettos a harmadik.

Turi Tamás a 11. helyen végzett a prológon. Nagyon koszos, poros volt a pálya, és mivel elol mentünk nagyon nehéz volt kanyarodni. A holnapi szorospataki pálya is várhatóan ilyen lesz, hát még ha leesik az eso, akkor lesz csak igazán csúszkálás! – nyilatkozták a futam után.

Érdekes kis verseny volt így kezdetnek, bár az autó nem nagyon akart bekanyarodni egy-két kanyarban! Ez még nem számít sehova, a holnapra koncentrálok, de azért jó buli volt! – mondta el a Prológ után Benik Balázs.

Az Európa Kupában a Trojan – Rihaik kettos végzett az élen, Pech a harmadik lett. Holnap reggel 6:53-kor ér az elso autó az elso gyorsasági rajtjához Zagyvarónára. Az eredmények folyamatosan frissülnek a honlap Eredmények menüpontja alatt. Minden együtt volt ASI számára a prológon, a legjobb idot autózta az OB mezonyében. Régi szlalomos versenyzoként ez várható is volt tőle! – adta hírül a BPR sajtószolgálata.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » VIP-sátorba az oldalajtón át

Szóljon hozzá!