ZETApress

hírportál

Elrajtolt a TVK Triatlon Nagyhét

A 13. TVK Triatlon Nagyhét elnevezésű sport- és kulturális eseménysorozat tegnap este az ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, de a sárkányhajósok már ezt megelőzően melegítettek a mai versenyükre ? tudtuk meg Szűcs Istvántól.

A Tiszaújváros Napon (idén minden napot a támogatók egyikéről nevezték el a házigazdák) a sárkányhajósok koradélutáni szabadedzése új színfoltot jelentett a programban. A sorozatot rendező TVK-Mali Triatlon Klub eddig használt, alaposan kiszolgált heteskenujait nem lehetett már tovább foltozni, vízre tenni, így nagyon jókor jött a nemrégiben alakult Tiszaújvárosi Kajak-kenu és Sárkányhajó Egyesület felajánlása, mely szerint ők szívesen lebonyolítanak egy sárkányhajó versenyt a Dísztavon.

Ünnepélyes rajt

A már délelőtt kinyitott, sok-sok érdekes elemmel felszerelt Játszópark záróráig zsúfolt teltházzal üzemelt. Az első nap első zenei fellépője a KreAktív színpadon az Acoustic Gallery volt. A kilenc napos menetelés esti ünnepélyes megnyitóján ? a Tiszaújvárosi Fúvószenekar és Majorett Csoport megszokottan nívós felvezetése után ? a keddi sajtótájékoztatón megismert Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a Szervező Bizottság társelnöke és Dr. Márkus Gábor főrendező, a Szervező Bizottság másik társelnöke köszöntötte az főtéren egybegyűlteket, kívánva mindenkinek tartalmas szórakozást a hét valamennyi napjára. Ezt követően a pálinkadalos Magna Cum Laude zenekar adott nagy érdeklődéssel kísért koncertet a nagyszínpadon, míg a KreAktívon a Big Fat Chubby And The Swamp Busters zenélt.

Vendég az olimpiai bajnok

A mai sárkányhajó verseny szervezői 9 és 12 óra között szabadedzési lehetőséget kínálnak a 10+1 fős (a +1 fő a dobos) csapatok számára. Az állandó kormányost mindkét hajóba a rendezők biztosítják, csakúgy, mint a mindenki számára kötelező mentőmellényt. A versenyre ma déltől, a Dísztó Főtér felőli oldalánál kijelölt versenyirodán lehet jelentkezni. Nevezési díj nincs.

Fontos tudnivaló, hogy a 13 órakor kezdődő, kieséses rendszerű, futamonként 100 méteres viadalra a jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadják el, maximum 64 csapat erejéig. A verseny meghívott vendége Pulai Imre olimpiai- és világbajnok kenus, aki a szintén vasárnapi programot jelentő PELLET Bogratlon ? Bográcsfőző Fesztivál zsűrijében is helyet kapott ? Babits László, Nagy Bandó András, Magos Zoltán és Kovács József ? társaságában.

Teltház a Bogratlonon

Visszatérve egy kicsit a PELLET NAP gasztronómiai főprogramjára, a Bogratlonra, már a múlt héten betelt a létszám, így a Dísztó körül kialakított 50 főzőhelyen készülhetnek majd a finomabbnál finomabb falatok. A vasárnapi ebédet is kínáló nap során minden korosztály megtalálhatja a számára legjobb kikapcsolódási formát. Íme, a kínálat: Brémai muzsikosok; Csiri, a mosolygós mágus; Kulturissimo I-II; Domokos Fanni (X?Faktor); Bikini; Steel Orange.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Elmaradt a Katasztrófa | ZETApress

Szóljon hozzá!