ZETApress

hírportál

Bringások a föld alatt

Bringáztál már Budapest alatt? Augusztus 13-án a MOFÉM Underworld Kupán megteheted! A tavalyi évben nagy sikerrel debütált budapesti földalatti hegyikerékpáros verseny idén is megrendezésre kerül. A MOFÉM Underworld Kupa alkalmával megnyílnak Budapest egyébként zárt, sötét tárnái a bringások előtt, hogy mindenki részese lehessen a kalandnak!

A Mountainbike Challenge versenysorozat 4. futamaként megrendezett hegyi-bringás versenynek ezúttal is a kőbányán található Merkapt Maraton Sportközpont ad otthont. A verseny különlegessége és egyben legérdekesebb szakasza a földalatti több mint százötven éves, titkokat rejtő pincerendszerben fut, amely garancia rá, hogy páratlan esemény részesei lesznek a résztvevők.

A lebonyolítás módja nem változott: öt különböző futamban ? ahol profik és amatőrök külön-külön versenyeznek ? futamonként maximum 70 induló állhat rajhoz. A változó belmagasságú pince átlagban két-két és fél méter magas, a járatok szélessége három és hat méter között változik, ám egy-két igazán szűk, alacsony és sötét rész is növeli majd az izgalmakat. A nevezés lassan a végéhez közeledik, a futamok legtöbbje betelt. A földalatti versenyen csak azok vehetnek részt, akik augusztus 10-én, szerdáig neveznek és a nevezési díjuk is megérkezik hozzánk ? tudtuk meg Fülöp Miklós főszervezőtől.

A kőbányai versenyen rajthoz állók a MOOSE és Merkapt SE jóvoltából egy egyedi kivitelű Underworld Kupás zoknit kapnak ajándékba. Emellett a HIGH5 támogatásának köszönhetően, az indulók kipróbálhatnak egy EnergyGel-t, valamint minden rajcsomagba kerül egy-egy Red Bull termék is. A helyszínen több kiállító is várja az érdeklődőket, így testközelből lehet majd megismerni a Bionicon és Ghost bringákat, de lesz ingyenes Motorex szerviz is.

Az idei Underworld Kupa nem ér véget az eredményhirdetéssel, ugyanis szombat este 7 órakor kezdetét veszi a Merkapt Sportközpontban az Underworld Kupa After Party, amelyen a szervezőkre és a versenyzőkre együtt közösen eltöltött, vidám éjszaka vár! A verseny és a buli házigazdája a mountain bike versenyek elmaradhatatlan hangja: Bíró Ádám. Nevezés, versenykiírás és minden további információ megtalálható az Underworld Kupa honlapján.

Szóljon hozzá!