ZETApress

hírportál

Demjén és Tóth nyerte a 21. BPR-t

A szombati Prológ után is kegyes volt az időjárás a versenyzőkhöz a 21. Budapest Rallye második napján. Szép, de csípős napra ébredtek vasárnap reggel a versenyzők, és az Úri és Gomba közötti szakaszra kilátogató érdeklődők. A jó idő egész nap kitartott, bár keveset sütött a nap.

Vasárnap öt gyorsasági várt a résztvevőkre, a mezőnynek ötször kellett meg tennie az Úri és Gomba közötti közel 6 kilométeres szakaszt. Fél nyolc előtt indult el az első autó Úriból. A Prológgal ellentétben emelkedő rajtsorrendben startoltak, azaz Asi vágott neki először a gyorsnak és őt követte a többi licences egység. Majd a 21-es rajtszámú, prológ-győztes Szágerék megnyitották az amatőrök sorát.

Az már az első szakasz után látható volt, hogy ? a Mecsek Rallyera készülő, tesztelő ? Asi a leggyorsabb, de nem maradtak el sokkal a Mitsubishi Lancerrel és BMW-vel versenyző amatőrök sem. Egész nap nagy harc volt négy egység között (Demjén-Tóth, Végh-Varga, Szabó-Csuba és Száger-Antal), de néhány másodperccel ? mind az öt gyorson ? a még csak 16 éves Demjén Martin volt a leggyorsabb a Mistubishi Lancer EVO VI-tal. Ennek köszönhetően 16 másodperccel teljesítette rövidebb idő alatt a versenytávot, mint az abszolút második helyen végző ? élete első rallye futamán induló ? Végh Dávid. A harmadik helyet végül a Szabó-Csuba duó szerezte meg, 11 másodperccel megelőzve a Száger-Antal egységet. A profik között az Asi?Pikó páros volt a leggyorsabb, szűk fél perccel megelőzve a Perge-Kirnbauer, illetve majd 50 másodperccel a Dr. Kiss-Elek párost.

A zárónapon nemcsak az időjárás tekintetében volt szerencsés a mezőny, hiszen nagyobb baleset nélkül teljesítette a napi penzumot. Volt, aki az árokban kötött ki, mint például a Lengyel?Tamási páros (a fék és a jobb féltengely megadta magát az első gyorson), de büntetéssel a fiúk folytatni tudták a versenyt, vagy a Szabó ? Csizmeg kettős, melynek a második gyorson gyűlt meg a baja a technika és a pálya viszonyával és bár beértek a célba, de a hátralévő három szakaszt már nem tudták teljesíteni. Vasárnap estére 47 autónak volt értékelhető eredménye, de kilenc egység nem tudta végig autózni mind az öt szakaszt. Összességében egy élvezetes versenyt láthattak az érdeklődők.

A 21. Budapest Rallye abszolút végeredménye: 1. Demjén Martin ? Tóth Viktor (Mitsubishi Lancer EVO VI) 13:17.90, 2. Végh Dávid ? Varga Bálint (BMW E36 M3) 13:33.70, 3. Szabó Barnabás ? Csuba Róbert (BMW M3) 13:49.60, 4. Száger Csaba ? Antal Miklós (Mitsubishi Lancer EVO V) 14:01.10, 5. Oroszki Tamás ? Rigó Béla (BMW E30) 14: 19.40, 6. Adonyi Márton ? Hazai Imre (BMW M3) 14:22.50.

Böcs maradt az éllovas

Az NB II Keleti csoportjában a Böcs 4:0-ra verte Tökölt, így a borsodiak előnye továbbra is két pont a Fradi előtt. A Soproni Ligában az Újpest 3:1-re verte Paksot a Megyeri úton, így továbbra is azonos pontszámmal állnak az élen a Debreceniekkel. A forduló utolsó mérkőzéséről, Nyíregyházáról a ZTE 1:1-es döntetlennel távozott.

Szóljon hozzá!