ZETApress

hírportál

Beenhakker lett a főnök

Az Újpest FC délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatón mutatta be Leo Beenhakkert, az észak-pesti klub új holland sportigazgatóját az Erzsébet téri Kempinski Hotel Corvinus I. emeletén. Megtudtuk, hogy az első néhány hetet tájékozódásra, ismerkedésre szeretné fordítani, s Mészöly Géza vezetőedzőre bízza a csapat összeállítását.

A napokban kiválasztott szakember 1942. augusztus 2-án született Rotterdamban. Az egyik legfoglalkoztatottabb edző, szakvezető ? nemcsak Hollandiában, hanem az egész világon, hiszen egyrészt rengeteg helyen dolgozott, másrészt olyan veretes eredmények állnak a háta mögött, mint sorozatban három bajnoki cím a Reál Madriddal 1986 és 1989 között, tíz év ? ezalatt két bajnoki arany ? az Ajax Amsterdamnál, és a Feyenoorddal is begyűjtött egy Eredivisie-elsőséget.

Játékosként alacsonyabb osztályokban játszott, 23 éves korában pedig már edzői munkát vállalt egy amatőr csapatnál, az SV Epénél, majd 1967-ben a Go Ahead pályaedzője lett. Az első igazi szakmai feladatot 30 éves korában kapta, amikor a Cambuur csapatának edzőjévé nevezték ki. Dolgozott a Feyenoord utánpótlás-szekciójánál, majd 36 évesen az Ajax vezetőedzője lett, s az amszterdami csapattal bajnoki címet is nyert.

Az újabb bajnoki elsőségét már Spanyolországban, a Reál Madrid csapatával érte el, háromszoros spanyol bajnok és egyszeres kupagyőztes lett a madridiakkal. Itt kapta megbecsüléseként a Don Leo becenevet. Az 1990-es vb-n ő irányította a holland válogatottat, de 1985-86-ban is volt már az ?Oranje? szövetségi kapitánya. Majd? minden kontinensen dolgozott, Ázsiában szaúdi kapitányként, Mexikóban kétszer is tevékenykedett: előbb a Club America csapatánál, majd a Chivas de Guadalajara együttesénél, és volt Trinidad és Tobago szövetségi edzője is, mielőtt 2006-ban kinevezték a lengyel válogatott élére.

A világlátás és a számos országban elvégzett munka révén a holland szakvezető anyanyelvén kívül beszél angolul, németül, spanyolul, portugálul, olaszul és lengyelül is. Leo Beenhakker 2005-2006-ban, történetük során először vezette ki a trinidadiakat világbajnokságra. Amikor kinevezték szövetségi kapitánynak minimális esélye volt csak a kijutásra, de érkezése után sorozatban kezdték el megnyerni meccseiket a közép-amerikaiak. Két vállra fektették a selejtezőkörben Mexikót, az ázsiai Bahrein legyőzésével pedig kijutottak a vb-re, ahol első mérkőzésükön rögtön meg is szerezték első pontjukat Svédország ellen ? a másik két csoportmérkőzést elvesztették Anglia és Paraguay ellen.

A trinidadiakat világbajnokságra, Lengyelországot pedig Eb-re vezette ki 2007-2008-ben Don Leo. A lengyelek korábban még soha nem vettek rész Európa-bajnokságon! A kijutáshoz többek között szükség volt Belgium és Portugália felett aratott győzelemre is a selejtezőkörben. Az Európa-bajnokságon Németország, Ausztria és Horvátország ellen játszottak szoros meccseket a lengyelek Leo Beenhakker irányításával. Lengyelországban végzett munkája elismeréseként Leo Beenhakker magas állami kitüntetést vehetett át 2008-ban: a szakember a Lengyelország újjászületésének keresztje-díjat kapta Lech Kaczynski államfőtől.

Az MPK az Újpest FC legújabb támogatója!

A Magyar Pénzügyi Közvetítő Zrt-t 2002-ben alapították Újpesten, de a cég munkatársai már az 1990-es évek elejétől folytatják az Allfinanz tanácsadói tevékenységet, így komoly tapasztalattal és szakmai felkészültséggel bírnak a hitelezési, és egyéb pénzügyi területeken ? tudtuk meg Dr. Berger József elnöktől, aki maga is Újpesten él. Együttműködésük egyelőre 2012. június 30-ig szól, de bármeddig meghosszabbítható.

Az MKP Zrt. független biztosításközvetítő alkuszként, az ügyfél megbízásából és saját felelősségre tevékenykedik, a vállalat egyik pénzintézet tulajdonosi, illetve érdekkörébe sem tartozik. A cég filozófiáját úgy határozza meg, hogy a munkatársak igyekeznek az embereket öngondoskodásra tanítani méghozzá értékálló pénzzel. A Zrt. célja annak ösztönzése, hogy az ügyfelek jövőjüket, karrierjüket a lehetőségek maximális kihasználásával saját kezükbe vegyék.

Az MKP Zrt. mintegy 1600 alkalmazottat foglakoztat, akik közül több mint 500 munkatárs Budapesten tevékenykedik így biztosítva a rendszeres konzultációt és segítségnyújtást az ügyfeleknek. A cég referenciái között szerepelnek minisztériumok, országos hatáskörű szervek és magánszemélyek is.

A Magyar Pénzügyi Közvetítő Zrt. tevékenysége a pénzpiac minden egyes szegmensének egy kézből való pénzintézetektől függetlenül történő közvetítése. A cég személyre szabott megoldásokat helyez az ügyfél asztalára élethosszig tartó szolgálatként ingyen, illetve ajánlások fejében. Az alapelv: az adott forrásból mindig a lehető legtöbbet kihozni.

Az MPK Zrt. szerepvállalása felértékelődik azáltal, hogy a szociális modellváltás miatt az állam fokozatosan, de határozottan kivonul a szociális gondoskodásból, így az embereknek saját magukról kell gondoskodniuk a pénzpiac adta lehetőségek kihasználásával, amihez a cég szakértő pénzügyi segítséget nyújt.

Az öngondoskodás MKP Zrt. által meghatározott legfontosabb területei: a munkaerő védelme, a hozzátartozók anyagi biztonsága; gondoskodás a gyermekek jövőjéről; lakással, házzal kapcsolatos elképzelések; nyugdíjas kor élvezete, a nyugdíjkorhatár előtti visszavonulás; biztonsági tőkeháttér felépítése, értékálló tőkebefektetés; állami támogatások, adókedvezmények kihasználása.

Szóljon hozzá!