ZETApress

hírportál

Szoros verseny a Prológon

A tegnap délelőtti adminisztratív és technikai gépátvétel után, este 6-kor felbőgtek az autók motorjai a 21. Budapest Rallye amatőr meghívásos verseny prológján a Lurdy Ház parkolójában, ahol Asi is rajthoz állt ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Összesen 59 autó állt rajthoz, 43 egység indult az amatőr versenyben, mellettük 16 licences páros is a lóerők közé csapott. A verseny legismertebb párosa az Asi ? Pikó Zsuzsa kettős. Pikó nem az egyetlen hölgy tagja a mezőnynek, hiszen rajta kívül még nyolcan igyekeztek javítani az ivararányt ? az amúgy férfiasnak mondható sportágban.

A Prológon ? melyen három aprócska kört kellett teljesítenie a versenyzőknek ? fordított sorrendben rajtoltak el az autók, így a legnagyobb név Asi zárta a szombati versenynapot. Nem is rosszul, hiszen a legjobb idővel, kevesebb, mint fél perc (27.11 mp) alatt végigszáguldott a pályán. A lelkes nézősereg nem unatkozott az egyórányi prológ alatt, hiszen a fiúk jobbnál jobb időket mentek a pályán, és nem csak a licences versenyzők. Az amatőrök közül ketten is felvették a versenyt a ?nagyokkal?: a Száger ? Antal és a Bíró ? Bíró páros is kevesebb, mint 30 másodperc alatt teljesítette a távot, s így az abszolút verseny első két helyén állnak. Az állás a továbbiakban is nagyon szoros, hiszen alig néhány tized választja el egymástól a versenyzőket.

Ma öt gyorsasági szakasz vár a versenyzőkre. Az Úri és Gomba közötti, közel 6 kilométeres szakaszt, ötször kell teljesíteni a mezőnynek. A prológ abszolút végeredménye: 1. Száger Csaba ? Antal Miklós, Mitsubishi Lancer EVO V 29.56, 2. Bíró Gergő ? Bíró Balázs, Opel Astra GSI 29.69, 3. Demjén Martin ? Tóth Viktor, Mitsubishi Lancer EVO VI 30.23, 4. Oroszki Tamás ? Rigó Béla, BMW E30 30.63, 5. Oravecz Zoltán ? ifj. Oravecz Zoltán, VW Golf TDI 4×4 31.08, 6. Adonyi Márton ? Hazai Imre, BMW M3 31.44.

Mészárosok taroltak az ÖKO Rallye-n

Az ÖKO-Rallye-n csak az alternatív meghajtású autók vehettek részt, szám szerint hét állt rajthoz, melyből négy hibrid, három pedig bioetanol meghajtású volt. Idén három különböző feladatban mérték össze az erejüket versenyzők. Elsőként a gyorsasági szlalom várt a résztvevőkre, majd egy 120 kilométeres táv következett. Itt két szempont volt a mérvadó: szintidőn belül, azaz két és fél óra alatt és minél kevesebb üzemanyag felhasználásával kellett teljesíteni a versenytávot. A szintidő természetesen nem okozott gondot egyik párosnak sem! A három különböző feladat után a résztvevők pontokat kaptak a teljesítményük sorrendjében: az első 10, a második 8, a harmadik 6, és még a hetedik (utolsó) helyezett is két ponttal lett gazdagabb. Ezt a verseny végén összesítette a versenybizottság és így alakult ki a végeredmény.

A versenyzők örömmel vették az új feladatot, azaz a gyorsasági szlalomot. Élvezték a 120 km-es versenytávot, ahol városban, faluban, hegyen-völgyön is kipróbálhatták az alternatív meghajtású autókat. A jó hangulatú verseny végén a Mészárosok örülhettek, hiszen a dobogó mindhárom fokára felállhatott legalább egy Mészáros. Az összetett versenyt a Mészáros György ? Erdélyi Sándor duó nyerte, az unokaöccs Mészáros Gábor és navigátora Danhauser Bálint előtt. A harmadik helyet a Mészáros Sándor ? Mészáros Norbert kettős szerezte meg (ők már csak névrokonok).

A II. Budapest ÖKO-Rallye végeredménye: 1. Mészáros György ? Erdélyi Sándor (Toyota Camri, fogyasztás: 0,71 l) 26 pont, 2. Mészáros Gábor ? Danhauser Bálint (Toyota Prius,, fogysztás: 1,89 l) 24 pont, 3. Mészáros Sándor ? Mészáros Norbert (Ford Fiesta, fogyasztás: 7,7 l) 23 pont, 4. Mészáros Péter ? Mészáros Ádám (Toyota Prius, fogyasztás: 2,66 l) 19 pont, 5. Bukovszki Sándor ? Szalóki Zsuzsanna (Toyota Prius, fogyasztás: 2,24 l) 19 pont, 6. Égő Ákos ? Péter Anna (Saab, fogyasztás: 16,45 l) 17 pont, 7. Szurovcsák Istvánné ? Szurovcsák István (Ford Focus, fogyasztás: 7 l) 16 pont.

Bakta bukta az Üllői úton

Az NB II Keleti csoportjában Baktalórántháza 3:0-ra kapott ki a Ferencvárostól az Albert-stadionban. Az élvonalban is inkább a pályaválasztók diadalmaskodtak a Soproni Ligában. A Denrecen a Honvédet, a Siófok pedig a Diósgyőrt verte meg 4:1-re, míg a Győr csak 3:2-re kapott ki Fehérváron. Akadtak vendégsikerek is. A Vasas Rákospalotán 2:0-ra, a Kaposvár Kecskeméten 4:3-ra nyert, míg az MTK gól nélküli döntetlent játszott Szombathelyen. Ma a Paks Újpestre, az Egerszeg meg Nyíregyházára látogat.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Demjén és Tóth nyerte a 21. BPR-t

Szóljon hozzá!