ZETApress

hírportál

Búvárúszó vb

Július 30-án, szombaton megkezdődik Magyarország idei egyik legnagyobb sporteseménye, a 16. Uszonyos és búvárúszó világbajnokság, amelynek Hódmezővásárhely és Szeged ad otthont ? tudatta a Westergom Press.

A szervezők elmondták, hogy 31 ország közel 350 versenyzője adta le nevezését, ez azt jelenti, hogy ebben a sportágban ilyen méretű világbajnokságot még nem rendeztek. Dr. Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke reméli, hogy a lelátók is megtelnek majd a Gyarmati Dezső Sportuszodában. ? A jó szereplés szinte kötelező. Több világbajnokunk és világcsúcstartónk van, így úgy gondolom, hogy négy magyar érem megszerzése reális cél lehet. Nagyon köszönjük Hódmezővásárhely önkormányzatának azt a támogatást, és segítséget, amelyet a szövetségünk megkapott a várostól ? mondta a sportvezető, aki a Búvár Világszövetség (CMAS) alelnöke is egyben.

A világbajnokságra a nyugdíjasoknak és diákoknak ingyenes lesz a belépés. A délelőtti belépő egyébként ötszáz, a délutáni ezer, a napijegy 1200 forintba kerül. A teljes világbajnokságra szóló bérletet ötezer forintért lehet megvásárolni. A magyar színeket a férfiaktól tizenegy versenyző képviseli, míg a nőknél tizenhárman kvalifikálták magukat a vb-re.

A Magyar Búvár Szakszövetség idén egyszer már jól vizsgázott: Miskolc adott otthont a sportág junior Európa-bajnokságának, ahol a mieink négy arany-, öt ezüst- és egy bronzérmet szerzetek. A világbajnokság uszodai számait július 30-tól augusztus 3-ig bonyolítják le a vásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában, 4-től 6-ig pedig a szegedi Maty-éri evezős és kajak-kenu pályán a hosszú távú versenyekre kerül sor.

A 11 fős magyar férfiválogatott: Bacher Barnabás, Balog Gábor, Danyi Gábor, Dimák Dávid, Kanyó Dénes, Keresztes Mátyás, Kosara Géza, Kövy Bence, Németh Dávid, Szenes Mátyás, Vilhelm Szilárd. A 13 magyar nő: Debreczeni Hajnalka, Gurisatti Lilla, Kanizsai Lilla, Károlyi Csilla, Kovács Zsófia, Lábodi Laura, Nagy Dorottya, Ócsai Dorottya, Senánszky Flóra, Senánszky Petra, Stier Lilla, Szabó Lujza, Székely Lilla.

Szóljon hozzá!