ZETApress

hírportál

Talma küzd az elemekkel

Az arany ugyan már elkelt, de nagy ezüst csata várható az év utolsó gyorsasági motoros versenyén a 125-ös kategóriában, a spanyolországi Valenciában. Talmácsi Gábor, Simone Corsi és Stefan Bradl hajt a dobogó második fokáért. Talma hat ponttal van Corsi, és tizenkilenccel Bradl előtt ? adta hírül a WCC. Tegnap délután Talma megajándékozta az őt két éve segítő szerelőit, az idei sisakjait adta át a világbajnok a mechanikusoknak. A szinte családként működő csapat tagjai meghatódottan fogadták Gábor gesztusát.

A péntek délelőtti szabadedzésen szakadó eső és hideg fogadta a motorosokat Valenciában. A szélsőséges körülmények között Talmácsi Gábor a tizennegyedik időt motorozta. Délután azonban mindent beleadott, a nem sokat változó időjárás ellenére, mert nem lehet tudni, hogy holnapra javul vagy romlik az idő a spanyol kikötővárosban. A cél a lehető legjobb rajt pozíció megszerzése volt Talma számára, és fájós csuklója ellenére mindent meg is tett az utolsó versenyhétvégén uralkodó világbajnokként résztvevő magyar versenyző. Gábor küzdött az elemekkel és a motorral a kvalifikáló edzés során, de nem találták meg a kellő összhangot, így az időlegesen a tizenegyedik rajthely az övé.

Eredmények: 1. Simone Corsi ? Jack & Jones WRB ? Aprilia 1:59.809, 2. Lorenzo Zanetti ? ISPA KTM Aran ? KTM 1:59.959, 3. Stevie Bonsey ? Degraaf Grand Prix ? Aprilia 2:00.000, 4 Dominique Aegerter ? Ajo Motorsport ? Derbi 2:00.005, 5. Danny Webb ? Degraaf Grand Prix ? Aprilia 2:00.427 ? 11. TALMÁCSI Gábor ? Bancaja Aspar ? Aprilia 2:01.327.

Nem találtuk meg a jó beállításokat az esős körülményekre, holnapig dolgoznunk kell még a motoron. Nagyon vizes volt a pálya, folyamatosan csúszkáltam, és a műtött csuklóm miatt nehéz ilyenkor kontrolálni a gépet. Holnap bízom benne, hogy kedvezőbb időjárás lesz, és a szerelőim is kitalálnak valamit, mert szeretnék előrébb jönni a rajtrácson. Az utolsó 125-ös futamom előtt állok, szeretnék méltóképpen búcsúzni ettől a kategóriától, javítani fogok ? mondta Talma az edzés után.

Szóljon hozzá!