ZETApress

hírportál

Kialakult a vébékeret

48 versenyző készülhet a MOL kajak-kenu világbajnokságra. A ma délelőtt lezajlott nyílt szakmai egyeztetések, a szakmai bizottsági, valamint az elnökségi ülés után kialakult az augusztus 17-e és 21-e között Szegeden megrendezésre kerülő vébén rajthoz álló válogatott keret névsora.

Storcz Botond elmondta: ? a szakmai bizottság egyhangúan támogatta minden javaslatomat és az elnökségi ülésen is csak egyetlen kérdéssel kapcsolatban alakult ki érdemi vita. A szegediek részéről felmerült, hogy C?1 5000 méteren Vajda Attila lehetőséget kapjon a szétlövésre, miután megnyerte a második válogatót ebben a számban, de ez ellentétes lenne a válogatási elvekkel. Még a felkészülés elején kimondtuk, hogy a férfiaknál, aki olimpiai számban rajthoz áll a világbajnokságon, az nem indulhat nem olimpiai versenyszámban. Véleményem szerint nem indokolt, hogy változtassunk a válogatási elveken, álláspontomat az elnökség elfogadta.

A hétvégi válogatóverseny egyébként minden választ megadott a nyitott kérdésekre a nem olimpiai számokkal kapcsolatban, a többi számban pedig már korábban kialakult a válogatott keret. Szerintem erős ez a keret és alkalmas arra, hogy megfeleljen a fokozott elvárásoknak. Négy hetük maradt a felkészülésre a sportolóknak, aztán kezdődhet Szegeden a rock&roll, ahogy a kampányszlogen is mondja, a húrok közé csapunk! Természetesen addig sem fogunk unatkozni, ma délután indítjuk útnak a Maratoni Európa-bajnokságra utazó csapatot Hüttner Csaba utánpótlás kapitánnyal ? nyilatkozta a felnőtt szövetségi kapitány. A válogatott keret névsora a honlapjukon elérhető.

Szóljon hozzá!